Bjuda in lärare till din grupp

På Elevspel är det lätt att samarbeta med kollegor. Det gör du genom att bjuda in (eller bli inbjuden av) lärare till grupper. Så här bjuder du in en annan lärare till en av dina grupper:

1. Logga in som lärare.
  2. Klicka på Elever.
  3. Klicka på den grupp som du vill bjuda in läraren till. Om du inte har någon grupp behöver du först skapa en grupp.
  4. Klicka på fliken Lärare.
  5. Klicka på knappen Bjud in lärare. Då öppnas en dialogruta där du skall ange lärarens e-postadress och sedan klicka på knappen Spara för att skicka förfrågan.
  6. Eventuellt inbjuden lärare kommer inom 15 minuter att få ett e-postmeddelande med en inbjudan till din grupp. Läraren måste följa instruktionerna i e-postmeddelandet hur din inbjudan till gruppen accepteras. En inbjudan syns även på sidan för hantering av grupper för den inbjudna läraren.
  7. Vill du ångra en inbjudan kan du ta bort den användaren genom att klicka på ikonen med en soptunna.

Tänk på att alla som är ansvariga för en grupp har full åtkomst till alla elever som ingår i gruppen.

Om du bjöd in en kollega kommer den läraren att kunna lägga till sina egna elever till den gruppen. Tänk på att ni maximalt får ha 50 elever totalt i en grupp som lärare och 5 elever som förälder.