Logga in via Skolfederation som lärare

På Elevspel kan både elever och lärare logga in via Skolfederation. Nedan beskrivs de steg som behövs för att kunna börja använda extern autentisering via sin skola eller kommun som lärare.

1. En förutsättning för att använda extern inloggning via Skolfederation är att kommunen eller skolan är medlem i Skolfederation.
  2. Teknisk förutsättning: Se till att er inloggningstjänst (IDP) vid inloggning skickar med de attribut som Elevspel behöver:
    Obligatoriska attribut:

• eduPersonPrincipalName
    • mail
    • givenName
    • sn

Valfria attribut:

• l
    • c
    • telephoneNumber
    • o
  3. Genomför en inloggning genom att gå till inloggningssidan på Elevspel och där klicka på knappen för Skolfederation. Välj din kommun eller skola och logga in.
    1. Om e-postadressen redan finns som användare kommer inloggningen att genomföras på en gång.
    2. Om e-postadressen inte fanns som användare blir du omdirigerad till en registreringssida som kommer vara förifylld med de uppgifter som skickades med via er inloggningstjänst. När du har registrerat dig där kommer du sedan att kunna logga in som lärare/förälder.

Söker du manual för elever istället? På sidan låt dina elever logga in via Skolfederation beskrivs hur det genomförs.

Beskrivning av Skolfederation i PDF-format.