Radera elevkonto

Om du har en elev som slutat i din klass och du vill få bort från din grupp med elever har du följande alternativ:

1. Överlåta eleven konto till elevens nya lärare.
  2. Överlåta elevens konto till elevens vårdnadshavare.
  3. Radera elevens konto. (Se nedan)

Vi rekommenderar alternativ 1 och 2 i alla lägen.Borttagande av en elevs konto skall ses som en sista utväg och innebär att elevens inloggning försvinner och alla insamlade kunskapspoäng och medaljer försvinner också.

Så här raderar du en elevs konto från Elevspel:

1. Logga in som elevens ansvariga lärare.
  2. Klicka på knappen Elever.
  3. Klicka på den grupp eleven är medlem i.
  4. Klicka på namnet till den elev som du vill radera i listan med elever.
  5. Scrolla ner och klicka på knappen Radera elev.
  6. Du möts då av en bekräftelsesida där du ombeds bekräfta borttagandet. Om du är säker på att eleven konto skall raderas klickar du på knappen Ja, radera elev.
  7. Elevens konto raderas omedelbart och försvinner från Elevspel.