Avsnitt 2 tal

Annons
1
Hitta siffran
Bildmarkeringar
2
före och efter
Frågor med fritextsvar
3
hitta talet
Bokstavsbräde
4
vilket tal?
Gissa ord
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 1. Hitta siffran.
12 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Hitta siffran.
12 timmar sedan efter 36 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta siffran.
12 timmar sedan efter 17 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. vilket tal?.
13 timmar sedan efter 5 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta siffran.
13 timmar sedan efter 48 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta siffran.
2023-01-25 18:17 efter 3 sekunders spelande.
En elev fick 0 missar på nivå 4. vilket tal?.
2023-01-25 14:27 efter 27 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. vilket tal?.
2023-01-25 14:26 efter 16 sekunders spelande.
En elev fick ut alla orden på nivå 3. hitta talet.
2023-01-25 14:26 efter 4 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. före och efter.
2023-01-25 14:22 efter 59 sekunders spelande.

Uppgifter till avsnitt 2 av "The Game" - tal på engelska.

Spelet Avsnitt 2 tal

Instruktioner till Avsnitt 2 tal

Uppgifter till avsnitt 2 av "The Game" - siffror.

Olika spel för att träna tal och talföljd på engelska.

Nivå 1

BildmarkeringarBildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 3

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 4

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Avsnitt 2 tal. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Avsnitt 2 tal kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 3
Övar
Tal
Spelskapare
En användare (id 85967)
Uppdaterat
2021-09-14
Publicerat online
2021-08-10
Unikt id
13804
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4,1
Totalt 192
5
126
4
17
3
11
2
10
1
28

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap