Annons

Avsnitt 4 djur

1
Hitta djuret
Bokstavsbräde Svår
2
Vad heter djuren?
Frågor med fritextsvar
3
Vilka djur ser du?
Bildmarkeringar
4
Gissa djuret
Gissa ord
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick 2 missar på nivå 4. Gissa djuret.
1 timme sedan efter 28 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Vilka djur ser du?.
1 timme sedan efter 42 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Vilka djur ser du?.
1 timme sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Vad heter djuren?.
1 timme sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick ut alla orden på nivå 1. Hitta djuret.
1 timme sedan efter 7 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Vad heter djuren?.
6 timmar sedan efter 12 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta djuret.
6 timmar sedan efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta djuret.
7 timmar sedan efter 6 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Hitta djuret.
2023-03-27 15:05 efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Vad heter djuren?.
2023-03-27 12:34 efter 2 minuters spelande.

Uppgifter till avsnitt 4 av "The Game" - olika djur.

Spelet Avsnitt 4 djur

Instruktioner till Avsnitt 4 djur

Uppgifter till avsnitt 4 av "The Game" - djur.

Eleverna tränar på vad olika djur heter på engelska.

1. Hitta djuret

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Vad heter djuren?

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Vilka djur ser du?

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 8 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Gissa djuret

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 20 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Om spelaren behöver hjälp går det klicka på en knapp för att få en ledtråd till det eftersökta ordet. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Avsnitt 4 djur. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Avsnitt 4 djur kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 3
Övar
Djur
Spelskapare
En användare (id 85967)
Uppdaterat
2021-08-12
Publicerat online
2021-08-12
Unikt id
13806
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4,1
Totalt 172
5
118
4
9
3
12
2
5
1
28

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

H
Hej
16 augusti 2021 19:20
Det här spelet är en av de roligaste spelen😏

Fler fördelar med plusmedlemskap