Religionen islam åk 4-6

Annons
1
Islamiska begrepp 1
Flervalsfrågor Svår
2
Islamiska begrepp 2
Frågor med fritextsvar Svår
3
Memory Helig plats
4
Ordgömma
Bokstavsbräde
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick alla rätt på nivå 2. Islamiska begrepp 2.
19 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Islamiska begrepp 2.
19 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Islamiska begrepp 2.
19 timmar sedan efter 30 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Islamiska begrepp 2.
19 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Islamiska begrepp 2.
19 timmar sedan efter 34 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Islamiska begrepp 2.
19 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Islamiska begrepp 2.
19 timmar sedan efter 19 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Memory Helig plats.
20 timmar sedan efter 19 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Memory Helig plats.
20 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Islamiska begrepp 2.
20 timmar sedan efter 4 minuters spelande.

Ett spel med olika nivåer som tränar begrepp inom islam.

Spelet Religionen islam åk 4-6

Instruktioner till Religionen islam åk 4-6

Här tränar du olika begrepp och ord inom islam.

Det kan vara bra att du spelar nivåerna i ordningen från första till sista.

Nivå 1

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen 'Ge upp' - då visas det rätta svaret. Du får dock inga kunskapspoäng för den omgången då.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du får skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 3

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 4

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Religionen islam åk 4-6. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Religionen islam åk 4-6 kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Religionskunskap
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Övar
Islam Islamiska begrepp
Spelskapare
En användare (id 74050)
Uppdaterat
2019-12-31
Publicerat online
2019-12-31
Unikt id
10694
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,7
Totalt 188
5
108
4
16
3
13
2
5
1
46

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
Anonym
19 maj 2021 21:44
frågan lyder '' vem är enligt islam den sanna profeten ? '' . Alla profeter är viktiga inom islam dvs Adam, Abraham, Suleyman, Yunes, Moses (Musa), Isa (Jesus) osv tills den sista profeten Muhammed. Absolut är han en profet men han är den sista profeten enligt Islam. De andra profeten kom enligt Islam under olika tidperioder till mänskligheten för att sprida Guds (Allah) ord. Muhammed var den sista sändebuden till mänskligheten. Summan av kardemumman så menar jag att frågan ska omformuleras till '' vem är enligt islam den SISTA profeten ''
A
Anonym
19 januari 2020 09:49
Jag är själv muslim och jag tycker att alla frågor var suveräna!
A
Anonym
13 januari 2020 16:23
Det spelet är faktiskt lite svårt att förstå för minst 10 åringar

Fler fördelar med plusmedlemskap