Färger

Annons
1
Bilder
Välj färgens namn, Flervalsfrågor
2
Länka ihop
Färg till namn
3
Matcha färg till namn
Memory
4
Skriv färger
Frågor med fritextsvar
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick 44 drag på nivå 3. Matcha färg till namn.
31 sekunder sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick 49 drag på nivå 3. Matcha färg till namn.
1 minut sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick 45 drag på nivå 3. Matcha färg till namn.
2 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Skriv färger.
12 timmar sedan efter 2 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Länka ihop (Färg till namn).
18 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Bilder (Välj färgens namn).
18 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Skriv färger.
18 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick 48 drag på nivå 3. Matcha färg till namn.
18 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Länka ihop (Färg till namn).
18 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Bilder (Välj färgens namn).
18 timmar sedan efter 44 sekunders spelande.
Annons

Personen får öva grundläggande färgers namn på svenska.

Spelet Färger

Instruktioner till Färger

Personer som precis har kommit till Sverige och håller på att lära sig svenska, får här träna på färger på svenska. Finns flera olika spel för att träna färgernas namn.

1. Bilder (Välj färgens namn)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 11 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Länka ihop (Färg till namn)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 11 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Matcha färg till namn

MemoryMemory - Nivån innehåller 11 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Skriv färger

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 11 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Färger. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Färger kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Färger på svenska
Svenska som andraspråk
Vilken färg?
Svenska som andraspråk

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska som andraspråk
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 6
Övar
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-11-22
Publicerat online
2017-10-19
Unikt id
7218
Sparat av
50-100 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.1
Totalt 795
5
532
4
67
3
43
2
39
1
114

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 7 kommentarer om detta kunskapsspel.

M
Maria
25 april 2023 11:42
Aså tack så mycket elevspel och ni som har gjort elevspel jag lärde mig och elevspel för mycket nu övar jag på färger men jag vet alla färger redan så jag tycker att jag gillar elevspel för den e bra för livet atta jobba med jag tycker att ni som har gjort elevspel e bäst för ni gör oss barn lyckliga med elevspel att jobba med tackar och tack för allt ni gjorde för elevspel jag jobbar alltid med elevspel min favorit app när man ska jobba e elevspel😊👌✔💖👍🤗😃😄🎈✨🎉
S
sam
8 december 2022 14:54
jag tycker det här spelet bra inte som line jag vet det var roligt men läskigt. jag gillar det.
M
Melissa Basic
24 november 2022 08:32
Vet ej kan redan svenska men bra för dem som inte kan :)
E
Daniel Lind
22 november 2022 12:43
Emma: Tack för din feedback, det är nu korrigerat. Lade även till en ny spelnivå för att länka ihop färgen med färgens namn.
E
Emma
22 november 2022 11:24
Ett bra spel, förutom att mörk blå både känns onödigt svår och blir en särskrivning. Hade varit bättre att hålla sig till grundform av färgen blå som med de övriga färgerna.
Anonym
20 februari 2022 09:56
Jag lära mig färger tack för spelen
C
Coconut
24 januari 2022 14:40
Jag har inte svenska som andraspråk men tror att det kan vara lärande för dem som har det.

Fler fördelar med plusmedlemskap