Skapa spel i Svenska som andraspråk

Annons
Vår spelskapare för svenska som andraspråk är snabb, intuitiv och hjälpsam.
Börja designa ett Svenska som andraspråk-spel

Spelmallar för alla behov

Inte lagd åt design av spel? Inga problem! Vi har förberett flera spelmallar för Svenska som andraspråk, så att du kan fokusera på att skapa bra innehåll istället för layout. Ingen programmering eller kodning behövs. Du använder och justerar de mallar som redan skapats åt dig:

Bildmarkeringar

Bildmarkeringar

Bokstavsbräde

Bokstavsbräde

Flervalsfrågor

Flervalsfrågor

Frågor med fritextsvar

Frågor med fritextsvar

Gissa ord

Gissa ord

Lucktext

Lucktext

Länka ihop

Länka ihop

Mastermind

Mastermind

Memory

Memory

Mallarna kan du anpassa genom att lägga till video, ljud, talsyntes, bild, extra försök, tidskrav och många andra justeringar. Detta gör att ditt spel blir unikt och något dina elever därför kommer vilja spela! Med mallarna som utgångspunkt kan du skapa en utmanande quiz, blindkarta, frågesport eller en rolig hemuppgift med ett skräddarsytt och personligt uppdrag.

Hur du skapar ett Svenska som andraspråk-spel i 5 enkla steg

  1. Välj ett spelnamn och skriv en spelbeskrivning som lockar till nyfikenhet och spelande.
  2. Skapa en tilltalande bild, eller låt generera en unik spelbild.
  3. Välj vilka årskurser som spelet riktar sig mot.
  4. Skapa en eller flera spelnivåer med innehåll. Utgå ifrån spelmallarna ovan. Kopiera en spelnivå och underlätta spelskapandet.
  5. Spara och dela ditt spel inom svenska som andraspråk med dina elever i uppdrag eller med direktlänk! Publika spel kan alla spela efter granskning.
Skapa ett nytt Svenska som andraspråk-spel

FAQ - Skapa spel

Vad innehåller ett bra svenska som andraspråk-spel?

Det är viktigt att skapa spel med så många olika spelnivåer som möjligt så att alla elever hittar en nivå som passar just dem. De mest populära skapade spel inom Svenska som andraspråk tränar främst Mat, Dryck och Ordförråd, men det är fritt fram att skapa ett spel om ett annat mindre vanligt område inom ämnet som t.ex. Downs syndrom. De populäraste svenska som andraspråkspel är gjorda med flervalsfrågor, frågor med fritextsvar och memory.

Vad kostar det att göra ett spel?

Alla spelmallar finns tillgängliga gratis, oavsett om du är plusmedlem eller inte. Det gör att du utan kostnad kan skapa ett spel i svenska som andraspråk som blir lika proffsigt som ett betalspel. Gör gärna ditt spel publikt så att det kan spelas av alla. Då läggs det till listan med 66 svenska som andraspråkspel redan skapade av andra lärare, pedagoger och experter.

Hur lång tid bör en spelomgång ta inom svenska som andraspråk?

En spelomgång bland alla skapade publika spelen inom svenska som andraspråk tar mellan 13 sekunder och 11 minuter att klara av, men de flesta klarar en spelomgång på cirka 2 minuter. Försök hålla dig däromkring så får ditt spel bäst effekt.

Hur blir det roligt att lära sig svenska som andraspråk?

För att de flesta elever ska tycka att ditt spel är roligt att spela behöver du hitta lämpliga svårighetsnivåer. Pröva dig fram, men statistiken visar att de lättaste svenska som andraspråkspelen har nivåer som klaras av ca 92 av 100 spelade spelomgångar. De svåraste klaras av bara 3% av gångerna, men de flesta spelnivåerna i Svenska som andraspråk klaras av ungefär 47% av alla spelförsök.

Bläddra bland skapade svenska som andraspråkspel

Så tycker våra användare

Så många saker att gilla! För det första kan du använda den GRATIS! För det andra att eleverna själva vill spela - både i skolan och hemma. För det tredje att det är så lätt att använda.

Charlotte T.


Skapa ett nytt Svenska som andraspråk-spel


Fler fördelar med plusmedlemskap