Om Elevspel

Elevspel är en gratis utbildningsinriktad webbplats skapad för att stödja undervisning i grundskolan i Sverige.

Vårt mål är att erbjuda enkla, roliga och intressanta spel som hjälper elever att lära och bekanta sig med matematik, svenska, engelska och andra grundläggande färdigheter och kunskaper.

Elevspel i korthet:

  • Elevspel är en webbplats under ständig utveckling och vi jobbar hårt för att skapa nya spännande kunskapsspel. Spelen utvecklas i nära samarbete med engagerade lärare och elever.
  • Jag som startade Elevspel är civilingenjör i datavetenskap med över 15 års erfarenhet från utbildningsrelaterad IT.
  • Många av spelen som finns på Elevspel är skapade av oss på Elevspel, men de flesta är numera skapade av engagerade lärare och pedagoger som valt att göra sina spel tillgängliga för alla elever.
  • Alla spel kan spelas av eleverna utan ett användarkonto på www.elevspel.se och för att utnyttja de uppskattade funktionerna spelskapande, uppdrag och uppföljning behöver ni registrera er för ett gratiskonto.
  • Det är gratis för alla lärare och elever att använda Elevspel. Vill du ta bort annonser kan du bli plusmedlem och får då använda vår plus-sajt plus.elevspel.se.

Roliga spel för kunskap

Alla spel som du hittar på elevspel har skapats med detta i åtanke:

  1. Vara pedagogiska – Alla våra spel skall ge eleven en kunskap eller förmåga. För att lyckas med det behöver spelen vara pedagogiskt utformade.
  2. Vara utvecklande – Barnet skall känna att en stunds spelande är givande – både intellektuellt och känslomässigt.
  3. Tilltala barn på olika utvecklingsnivåer – Alla utvecklas olika fort. Här på elevspel ska alla kunna spela våra spel oavsett hur långt eleven kommit i sin egen utveckling.
  4. Vara roliga! – Barnen måste få känna att det är roligt att lära sig i våra spel för ökad kunskap.

Kvalitet och utveckling

För oss på Elevspel är det viktigt att våra spel håller en hög kvalitet ur ett pedagogiskt perspektiv. Den bästa hjälpen för att uppnå detta kommer från alla lärare som bidrar med synpunkter. Bra kunskapsspel kan alltid göras ännu bättre. Med era synpunkter blir våra spel ännu bättre! Ibland kompletteras frågorna, men ibland korrigeras spelets hela upplägg. Det är inte ofta, men det görs alltid därför att elevernas utveckling alltid kommer i första rummet.

Vi är stolta över att:

  • Elevspel.se används i lärares undervisning vid svenska och utländska skolor!

Har du synpunkter går det bra att kontakta oss. Är det något du saknar på sajten? Har du förslag på nya spel (som du inte kan göra själv)?

Tack för att du använder elevspel.se!

Hälsningar,
Daniel Lind i Umeå
Elevspel AB, org nr 556960-4068

Stor logotyp för Elevspel