Skoladmin – Administera er skola

Åtkomst till Skoladmin i Elevspel.

Åtkomst

Du som är administratör i Elevspel får tillgång till Skoladmin – delen där det är möjligt att hantera skolans Elevspel, så som elever, lärare, grupper, inställningar, m.m.

Du ser att du har åtkomst till Skoladmin genom att:

• Du har ikonen för Skoladmin inlagd automatiskt på din startsida när du loggat in. Det enda du behöver göra är att klicka på ikonen, så kommer du åt skolans Elevspels-inställningar och kan hantera lärare, grupper och elever.

För att få tillgång till Skoladmin krävs ett aktivt plusmedlemskap av typen Skola eller Kommun. Har du plusmedlemskap av typen Lärare eller Klass så har du inte tillgång till Skoladmin. Endast en användare per licens kan skapa nya skolor, men den användaren kan bjuda in fler administratörer.

Innehåll

Detta är Elevspel Skoladmin – delen där Skoladministratörer hanterar skolans konto, inställningar, elever, grupper och lärare.

På startsidan/översikten för skoladmin, så ser du tydligt siffror som visar hur det ser ut i Elevspel på er skola. Under översikten finns knappar för att hantera er skola. Klicka på den knapp som representerar det du vill komma åt att se eller redigera.

Översikt över en skola i Elevspel.

Grupper

Hantera skolans klasser, grupper och elever precis som om du är klassens lärare.

Lärare

Bjud in lärare till skolan. Lärare som är medlemmar i skolan kan göras till administratörer samt bytas e-postadress på.

Statistik

Följ upp hur skolans lärare och elever loggar in och använder Elevspel.