Nya speltyper med fritext

Hittills har det gått att skapa två olika typer av spel: flervalsfrågor med antingen bildfrågor eller textfrågor. Nu lanserar vi två nya typer av spel:

Textfrågor med fritextsvar

Textfråga med textsvarHär ställer du frågor med text och eleven får svara genom att skriva på tangentbordet. Du väljer om det skall vara viktigt med stora och små bokstäver, eller om det inte spelar någon roll. Dessutom väljer du om eleven ska få feedback när svaret skrivs. Det blir lite lättare om du tillåter detta, eftersom eleven direkt ser när någon bokstav blir fel. Så här kan det se ut om det skrivs fel:

Testfråga text feedback felNotera också att det finns en ge upp-knapp. Då visas det rätta svaret och eleven kan gå vidare till nästa fråga. Omgången räknas då som ej avklarad.

Bildfrågor med fritextsvar

Dessa frågor fungerar på samma sätt som text-frågorna ovan, fast här får eleven också en bild att ta hänsyn till när svaret skrivs. Samma inställningar finns på denna speltyps nivåer. Så här ser det ut när rätt svar skrivits:

Bildfråga med textsvarVi vill samtidigt också uppmana er att helst göra spelen publika. Tänk då på att spelen inte får innehålla några stavfel eller andra felaktigheter och att de måste innehålla minst två nivåer. Eleverna blir så ledsna när de bara innehåller en nivå så vi har höjt kravet till två!

0
Annons