Annons

Linjer

1
Linje 1
2
Linjer 2
3
Linjer 3
4
Linjer 4
Annons
Spara
Kommentera

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Linje 1.
12 minuter sedan efter 9 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Linje 1.
12 minuter sedan efter 7 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Linje 1.
25 minuter sedan efter 15 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Linje 1.
27 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Linjer 2.
29 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Linje 1.
30 minuter sedan efter 40 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Linje 1.
31 minuter sedan efter 58 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Linje 1.
32 minuter sedan efter 8 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Linje 1.
1 timme sedan efter 55 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Linje 1.
1 timme sedan efter 54 sekunders spelande.

Lär dig olika typer av linjer. Lär dig namn på linjer och hur de ser ut.

Spela Linjer

Instruktioner till Linjer

Här lär du dig olika linjers utseende och vad de kallas. Några linjer kan se lika ut men orden kan skilja för hur du väljer att beskriva dem.

Nivå 1

Flervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2

Memory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 3

Bokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 4

Frågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen 'Ge upp' - då visas det rätta svaret. Du får dock inga kunskapspoäng för den omgången då.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du får skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad nivå ger 1 kunskapspoäng i detta spel. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla nivåer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna.

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Spelskapare
En användare (id 30393)
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 6
Övar
Linjer
Uppdaterat
2018-12-05
Publicerat online
Unikt id
9043

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentera Linjer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
19 december 2018
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!
Inte inloggad! Dina resultat försvinner när du stänger ner.
Annons
Topplista denna vecka
  1. Matematik
  2. Svenska
  3. Engelska
  4. Svenska
  5. Svenska
Annons