Linjer

Annons
1
Linje 1
Flervalsfrågor Svår
2
Linjer 2
Memory
3
Linjer 3
Bokstavsbräde
4
Linjer 4
Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick alla rätt på nivå 1. Linje 1.
39 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick 22 drag på nivå 2. Linjer 2.
40 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Linjer 3.
43 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Linjer 4.
44 minuter sedan efter 46 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Linjer 2.
52 minuter sedan efter 7 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Linje 1.
52 minuter sedan efter 52 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Linje 1.
1 timme sedan efter 3 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Linje 1.
1 timme sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Linjer 3.
3 timmar sedan efter 57 sekunders spelande.
Någon fick 19 drag på nivå 2. Linjer 2.
3 timmar sedan efter 1 minuts spelande.

Lär dig olika typer av linjer. Lär dig namn på linjer och hur de ser ut.

Spelet Linjer

Instruktioner till Linjer

Här lär du dig olika linjers utseende och vad de kallas. Några linjer kan se lika ut men orden kan skilja för hur du väljer att beskriva dem.

Nivå 1

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 3

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 4

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Linjer. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Linjer kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.
Annons

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Bild
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 6
Övar
Linjer
Spelskapare
En användare (id 30393)
Uppdaterat
2018-12-05
Publicerat online
2018-11-29
Unikt id
9043
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 556
5
353
4
58
3
38
2
22
1
85

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 5 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
26 augusti 2022 12:06
Det är antagligen för mindre barn en mig men det är väl bra för folk som gillar bild men det är nog för enkelt för mig men bättre för yngre barn 3½ för mig endå bra spel för yngre!
S
sussy baka
27 januari 2022 13:21
Det är bra tycker jag jag tycker om engelska så detta är jätte bra
4
4B
11 mars 2021 09:06
Den är ganska bra och intressant
M
Matilda
25 november 2019 16:23
Jag älskar matte! och därför älskar jag också skolan!
A
Anonym
20 december 2018 09:37
Jag älskar bild på Elevspel! Bild är mitt favoritämne! Gör mer bild på Elevspel!??

Fler fördelar med plusmedlemskap