Begrepp Ekosystem

Annons
1
Hitta orden
Bokstavsbräde
2
Frågesport
Vilket begrepp?, Flervalsfrågor Svår
3
Vilket ord?
Gissa ord
4
Vad är det för ord?
Hitta orden, Bokstavsbräde Svår
5
Memory 1
Begrepp - Bild
6
Memory 2
2 bilder = samma begrepp
7
Memory 3
Få ihop meningar
8
Vet du?
Flervalsfrågor Svår
9
Vilket ord saknas
Lucktext med alternativ Svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Hitta orden.
20 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta orden.
20 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta orden.
22 timmar sedan efter 44 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Frågesport (Vilket begrepp?).
2022-12-05 17:23 efter 22 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta orden.
2022-12-05 13:55 efter 3 minuters spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 1. Hitta orden.
2022-12-05 13:44 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hitta orden.
2022-12-02 12:58 efter 5 minuters spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 1. Hitta orden.
2022-12-02 12:53 efter 4 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Frågesport (Vilket begrepp?).
2022-12-02 09:31 efter 36 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Frågesport (Vilket begrepp?).
2022-12-02 09:30 efter 2 minuters spelande.

I det här spelet tränar du på begreppen till området ekosystem.

Spelet Begrepp Ekosystem

Instruktioner till Begrepp Ekosystem

I det här spelet tränar du på de begrepp som vi arbetar med under området ekosystem. Meningen är att du under spelets gång ska träna på de olika begreppen och vad de betyder.

Nivå 1, 4

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 2, 8

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 5 till 7

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 9

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Begrepp Ekosystem. Maximala antalet poäng (9 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 9 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Begrepp Ekosystem kan du totalt få 9 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 7
Övar
Ekosystem Begreppsträning
Spelskapare
En användare (id 245677)
Uppdaterat
2021-08-26
Publicerat online
2021-08-26
Unikt id
13814
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,1
Totalt 47
5
21
4
3
3
3
2
2
1
18

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap