Celler

Annons
1
Cell-frågor
Flervalsfrågor Svår
2
Cell-frågor
Fritextsvar, Frågor med fritextsvar Svår
3
Bokstavsbräde
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Cell-frågor (Flervalsfrågor).
10 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Cell-frågor (Fritextsvar).
10 timmar sedan efter 31 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Cell-frågor (Flervalsfrågor).
10 timmar sedan efter 45 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Cell-frågor (Flervalsfrågor).
10 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Cell-frågor (Flervalsfrågor).
15 timmar sedan efter 38 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Cell-frågor (Flervalsfrågor).
16 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Cell-frågor (Flervalsfrågor).
2023-01-30 19:12 efter 52 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Bokstavsbräde.
2023-01-30 18:56 efter 17 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Cell-frågor (Fritextsvar).
2023-01-30 18:56 efter 2 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Cell-frågor (Fritextsvar).
2023-01-30 18:56 efter 1 minuts spelande.

Ett roligt spel om celler. Hur fungerar en cell och vet du vad en lysosom gör?

Spelet Celler

Instruktioner till Celler

I detta elevspel kommer du att få frågor om celler . Vad är celler och hur fungerar de? Detta får du testa dig på i detta spel!

Celler finns i alla levande organisemer och är den funktionella och strukturella enheten och kallas ibland för kroppens byggsten. Vissa organismer, till exempel bakterier, består av endast en cell vardera, medan andra organismer, till exempel människor, består av flera miljarder celler.

Nivå 1

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 3

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Celler. Maximala antalet poäng (3 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 3 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Celler kan du totalt få 3 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Biologi
Målgrupp
Årskurs 8 - Årskurs 9
Övar
Celler
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2019-04-30
Publicerat online
2016-09-08
Unikt id
4925
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,9
Totalt 171
5
107
4
14
3
11
2
8
1
31

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap