Sporter och aktiviteter

Annons
1
Vilken aktivitet?
Gissa ord
2
Aktivitetsmemory
Engelska - svenska
3
Sportmemory
Engelska - svenska
4
Sportmemory
Bild till sport
5
Hitta sporten
Bokstavsbräde Svår
6
Vilken sport?
Bild till sport, flerval, Flervalsfrågor
7
Sportmemory
Bild till uppläst sport
8
Vilken sport?
Bild till sport, fritextsvar, Frågor med fritextsvar Svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 8. Vilken sport? (Bild till sport, fritextsvar).
2024-06-18 20:17 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 8. Vilken sport? (Bild till sport, fritextsvar).
2024-06-18 20:16 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 8. Vilken sport? (Bild till sport, fritextsvar).
2024-06-18 20:15 efter 29 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Aktivitetsmemory (Engelska - svenska).
2024-06-11 13:38 efter 6 sekunders spelande.
Någon fick 4 missar på nivå 1. Vilken aktivitet?.
2024-06-11 13:38 efter 24 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilken aktivitet?.
2024-06-11 13:37 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vilken aktivitet?.
2024-06-09 17:19 efter 3 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 8. Vilken sport? (Bild till sport, fritextsvar).
2024-06-05 13:16 efter 1 minuts spelande.
En elev fick 29 drag på nivå 7. Sportmemory (Bild till uppläst sport).
2024-06-05 13:14 efter 3 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 6. Vilken sport? (Bild till sport, flerval).
2024-06-05 13:11 efter 33 sekunders spelande.

Träna på engelska ord som har med olika idrotter och aktiviteter att göra, som t.ex. dans, hockey, hoppa och simma. Öva både på att läsa, skriva och höra orden.

Spelet Sporter och aktiviteter

Instruktioner till Sporter och aktiviteter

Sporter är ett lärorikt spel som hjälper dig att träna på engelska ord relaterade till olika idrotter och aktiviteter. Spelet fokuserar på att förbättra dina kunskaper i att läsa, skriva och höra dessa sportord.

I spelet presenteras du för olika idrotter och aktiviteter som dans, hockey, hoppa och simma. Genom olika interaktiva övningar och uppgifter får du möjlighet att öva på att höra, skriva och förstå orden på engelska.

En del av uppgifterna kan inkludera att lyssna på den engelska uttalade versionen av ett ord och sedan skriva ner det korrekt. Detta hjälper dig att förbättra din hörförståelse och stavning av ord relaterade till idrotter och aktiviteter på engelska. Andra övningar kan involvera att läsa ordet högt eller associera det med en bild för att stärka din uttalsförmåga och ordigenkänning.

Genom att regelbundet träna med spelet får du möjlighet att öka ditt ordförråd och bli mer bekant med engelska idrotts- och aktivitetsord.

1. Vilken aktivitet?

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 8 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. På sista försöket aktiveras en knapp så att spelaren kan få en ledtråd till ordet som gissas. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Aktivitetsmemory (Engelska - svenska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 8 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Sportmemory (Engelska - svenska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Sportmemory (Bild till sport)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Hitta sporten (Bokstavsbräde)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som krökta ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Vilken sport? (Bild till sport, flerval)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Sportmemory (Bild till uppläst sport)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Vilken sport? (Bild till sport, fritextsvar)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Sporter och aktiviteter. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Sporter och aktiviteter kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 3
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-05-17
Publicerat online
2021-08-12
Unikt id
13805
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 407
5
266
4
35
3
23
2
16
1
67

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap