Annons

Avsnitt 8 mat

1
Vad är detta?
Flervalsfrågor
2
Hitta maten
Bokstavsbräde Svår
3
Vilken mat ser du?
Bildmarkeringar
4
Vilken är maten?
Gissa ord
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Vad är detta?.
3 timmar sedan efter 38 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Vilken mat ser du?.
6 timmar sedan efter 48 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vad är detta?.
9 timmar sedan efter 37 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Vad är detta?.
9 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Vad är detta?.
10 timmar sedan efter 22 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Vad är detta?.
10 timmar sedan efter 27 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Vad är detta?.
10 timmar sedan efter 24 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Vad är detta?.
10 timmar sedan efter 23 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Hitta maten.
10 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Hitta maten.
10 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.

Uppgifter till avsnitt 8 av "The Game" - Matvaror.

Spelet Avsnitt 8 mat

Instruktioner till Avsnitt 8 mat

Uppgifter till avsnitt 8 av "The Game" - Matvaror.

Eleverna tränar vad olika matvaror och maträtter heter på engelska.

1. Vad är detta?

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Hitta maten

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 12 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Vilken mat ser du?

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 15 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Vilken är maten?

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 20 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Om spelaren behöver hjälp går det klicka på en knapp för att få en ledtråd till det eftersökta ordet. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Avsnitt 8 mat. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Avsnitt 8 mat kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 3
Övar
Mat
Spelskapare
En användare (id 85967)
Uppdaterat
2021-08-10
Publicerat online
2021-08-10
Unikt id
13810
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4,1
Totalt 258
5
174
4
27
3
10
2
5
1
42

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap