Matvaror

Annons
1
Frukt och grönsak
Vad är detta? Välj, Flervalsfrågor
2
Hitta maten
Svenska ledtrådar, Bokstavsbräde Svår
3
Vilken mat ser du?
Bildfrågor, Bildmarkeringar
4
Vilken är maten?
Gissa ord
5
Matmemory
Engelska-svenska
6
Matmemory
Engelska - uppläst engelska
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 1. Frukt och grönsak (Vad är detta? Välj).
2024-05-24 10:31 efter 31 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Frukt och grönsak (Vad är detta? Välj).
2024-05-24 10:31 efter 25 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Frukt och grönsak (Vad är detta? Välj).
2024-05-24 10:30 efter 25 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Frukt och grönsak (Vad är detta? Välj).
2024-05-24 10:30 efter 5 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Frukt och grönsak (Vad är detta? Välj).
2024-05-24 10:29 efter 41 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Frukt och grönsak (Vad är detta? Välj).
2024-05-24 10:29 efter 30 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Matmemory (Engelska - uppläst engelska).
2024-05-24 10:28 efter 10 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Frukt och grönsak (Vad är detta? Välj).
2024-05-24 10:28 efter 42 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Vilken är maten?.
2024-05-24 10:28 efter 9 sekunders spelande.
Någon fick 4 missar på nivå 4. Vilken är maten?.
2024-05-24 10:28 efter 35 sekunders spelande.
Annons

Öva på att lära dig och komma ihåg matvarornas namn. Träna på maträtter och matvaror på engelska.

Spelet Matvaror

Instruktioner till Matvaror

Lär dig namnen på matvaror och maträtter på engelska med detta spel. Öva på din engelska genom flera olika interaktiva övningar och roliga spel. Perfekt för elever som vill utöka sitt engelska vokabulär (om mat) på ett lekfullt sätt!

1. Frukt och grönsak (Vad är detta? Välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Hitta maten (Svenska ledtrådar)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 12 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Vilken mat ser du? (Bildfrågor)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 16 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Vilken är maten?

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 20 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. På sista försöket aktiveras en knapp så att spelaren kan få en ledtråd till ordet som gissas. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Matmemory (Engelska-svenska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 20 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 12 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 12 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Matmemory (Engelska - uppläst engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 20 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra), men det visas max 12 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 12 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Matvaror. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Matvaror kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 3
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-05-23
Publicerat online
2021-08-10
Unikt id
13810
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.1
Totalt 306
5
208
4
28
3
12
2
6
1
52

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap