Avsnitt 10 familj

Annons
1
vad heter familjemedlemmarna?
Bildmarkeringar
2
Översätt familjeorden
Frågor med fritextsvar Svår
3
hitta familjen
Bokstavsbräde
4
vilken familjemedlem?
Gissa ord
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick ut alla orden på nivå 3. hitta familjen.
9 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
En elev fick ut alla orden på nivå 3. hitta familjen.
9 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Översätt familjeorden.
9 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Översätt familjeorden.
9 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick 1 miss på nivå 4. vilken familjemedlem?.
12 timmar sedan efter 23 sekunders spelande.
En elev fick 3 missar på nivå 4. vilken familjemedlem?.
12 timmar sedan efter 36 sekunders spelande.
En elev fick 4 missar på nivå 4. vilken familjemedlem?.
12 timmar sedan efter 41 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. vilken familjemedlem?.
12 timmar sedan efter 10 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. vad heter familjemedlemmarna?.
12 timmar sedan efter 17 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. vad heter familjemedlemmarna?.
12 timmar sedan efter 24 sekunders spelande.

Uppgifter till avsnitt 10 av "The Game" - Familjen.

Spelet Avsnitt 10 familj

Instruktioner till Avsnitt 10 familj

Uppgifter till avsnitt 10 av "The Game" - Familjen

Eleverna tränar vad olika familjeord heter på engelska.

Nivå 1

BildmarkeringarBildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 3

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 4

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Avsnitt 10 familj. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Avsnitt 10 familj kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.
Annons

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 3
Övar
Familjemedlemmar
Spelskapare
En användare (id 85967)
Uppdaterat
2021-08-10
Publicerat online
2021-08-10
Unikt id
13812
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,8
Totalt 192
5
116
4
11
3
14
2
13
1
38

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Anonym
4 april 2022 13:02
Kul spel rekommenderar det! Alvarligt det är bra

Fler fördelar med plusmedlemskap