Familj

Annons
1
Vad heter familjemedlemmarna?
Bildmarkeringar
2
Länka ihop familjeorden
Svenska till engelska Svår
3
Hitta familjen i ordsök
Svenska ledtrådar, Bokstavsbräde
4
Gissa familjemedlemmen
Gissa ord
5
Översätt familjeorden
Svenska till engelska, Frågor med fritextsvar Svår
6
Familjemedlemsmemory
Engelska - svenska
7
Familjemedlemsmemory
Engelska - uppläst engelska
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 3. Hitta familjen i ordsök (Svenska ledtrådar).
1 timme sedan efter 20 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Gissa familjemedlemmen.
2 timmar sedan efter 36 sekunders spelande.
Någon fick 33 drag på nivå 6. Familjemedlemsmemory (Engelska - svenska).
2 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick 38 drag på nivå 7. Familjemedlemsmemory (Engelska - uppläst engelska).
2 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Hitta familjen i ordsök (Svenska ledtrådar).
2 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Länka ihop familjeorden (Svenska till engelska).
2 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Länka ihop familjeorden (Svenska till engelska).
2 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Vad heter familjemedlemmarna? (Bildmarkeringar).
2 timmar sedan efter 59 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Länka ihop familjeorden (Svenska till engelska).
2024-05-24 12:03 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 5. Översätt familjeorden (Svenska till engelska).
2024-05-22 20:28 efter 5 minuters spelande.

Träna på de vanligaste engelska orden inom familjen, som mamma, pappa, syskon, osv.

Spelet Familj

Instruktioner till Familj

I detta pedagogiska spel får eleverna möjlighet att träna på de vanligaste engelska orden inom familjen, såsom mamma, pappa, syskon och mycket mer. Genom olika interaktiva övningar och spelomgångar kommer eleverna att kunna stärka sitt ordförråd och öva på att känna igen och uttrycka dessa viktiga familjetermer på engelska. Spelet är utformat för att vara både roligt och lärorikt, vilket gör det till en idealisk resurs för elever att förbättra sin kommunikation och förståelse inom familjekontexten på engelska.

1. Vad heter familjemedlemmarna? (Bildmarkeringar)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 5 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Länka ihop familjeorden (Svenska till engelska)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 9 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 9 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Hitta familjen i ordsök (Svenska ledtrådar)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 7 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Gissa familjemedlemmen

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 11 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. På sista försöket aktiveras en knapp så att spelaren kan få en ledtråd till ordet som gissas. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Översätt familjeorden (Svenska till engelska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 9 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Familjemedlemsmemory (Engelska - svenska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 11 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Familjemedlemsmemory (Engelska - uppläst engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 11 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Familj. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Familj kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 3
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-05-29
Publicerat online
2021-08-10
Unikt id
13812
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.9
Totalt 333
5
209
4
19
3
25
2
18
1
62

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Anonym
4 april 2022 13:02
Kul spel rekommenderar det! Alvarligt det är bra

Fler fördelar med plusmedlemskap