Möbler på franska

Annons
1
Möblerna
Les meubles, Memory
2
I rummet
Dans la chambre, Bokstavsbräde
3
Lägesord
Des places, Länka ihop
4
I huset
Dans la maison, Flervalsfrågor
5
Rummen
Les chambres, Gissa ord
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick 0 missar på nivå 5. Rummen (Les chambres).
2024-06-12 23:09 efter 6 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Rummen (Les chambres).
2024-06-12 23:09 efter 25 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Rummen (Les chambres).
2024-06-12 23:09 efter 16 sekunders spelande.
En elev fick 0 missar på nivå 5. Rummen (Les chambres).
2024-06-12 23:08 efter 5 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Rummen (Les chambres).
2024-06-12 23:08 efter 20 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Rummen (Les chambres).
2024-06-12 23:08 efter 33 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Rummen (Les chambres).
2024-06-12 23:07 efter 45 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. I huset (Dans la maison).
2024-06-12 23:07 efter 40 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. I huset (Dans la maison).
2024-06-12 23:06 efter 39 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Lägesord (Des places).
2024-06-12 23:05 efter 52 sekunders spelande.
Annons

Här kan du träna på olika möbler och rum på franska.

Spelet Möbler på franska

Instruktioner till Möbler på franska

Lär dig hur man säger olika möbler på franska, några plats prepositioner och även olika rum i ett hus.

1. Möblerna (Les meubles)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. I rummet (Dans la chambre)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Lägesord (Des places)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på franska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. I huset (Dans la maison)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på franska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Rummen (Les chambres)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 10 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Om spelaren behöver hjälp går det klicka på en knapp för att få en ledtråd till det eftersökta ordet. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Möbler på franska. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Möbler på franska kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Franska verb
Franska

Ytterligare spelinformation

Ämne
Franska
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 9
Spelskapare
En användare (id 293385)
Uppdaterat
2024-01-30
Publicerat online
2024-01-30
Unikt id
18291
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.3
Totalt 7
5
3
4
1
3
0
2
1
1
2

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap