Europakarta länder

Annons
1
Europas större länder
3 missar ok, ingen tidtagning, Bildmarkeringar Svår
2
Europas samtliga länder
3 missar ok, ingen tidtagning, Bildmarkeringar Svår
3
Europas större länder
Max 2 minuter, Bildmarkeringar Svår
4
Europas samtliga länder
Max 2 min, Bildmarkeringar Svår
5
Europas större länder
Max 60 sekunder, Bildmarkeringar Svår
6
Europas samtliga länder
Max 60 sekunder, Bildmarkeringar Svår
7
Europas större länder
Max 30 sekunder, Bildmarkeringar Svår
8
Europas samtliga länder
Max 30 sekunder, Bildmarkeringar Svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Europas större länder (3 missar ok, ingen tidtagning).
3 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Europas större länder (3 missar ok, ingen tidtagning).
3 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Europas större länder (3 missar ok, ingen tidtagning).
3 timmar sedan efter 12 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Europas större länder (3 missar ok, ingen tidtagning).
3 timmar sedan efter 5 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Europas större länder (3 missar ok, ingen tidtagning).
5 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Europas större länder (3 missar ok, ingen tidtagning).
6 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Europas samtliga länder (3 missar ok, ingen tidtagning).
6 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Europas större länder (3 missar ok, ingen tidtagning).
6 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Europas större länder (Max 2 minuter).
6 timmar sedan efter 52 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Europas större länder (Max 2 minuter).
6 timmar sedan efter 2 minuters spelande.

Träna på Europas länder med en karta. Träna vad länderna heter och var de ligger i Europa på blindkarta.

Spelet Europakarta länder

Instruktioner till Europakarta länder

Med en blindkarta får eleven träna på Europas länder. Var de ligger i Europa och vad de heter. Alla nivåer har samma Europa-karta, men blir svårare och svårare eftersom tiden kortas ned för varje nivå. Det är enbart på de första nivåerna som det tillåts flera gissningar på en fråga.

De absolut minsta länderna och mikrostaterna finns endast med i spelnivåerna som heter Europas samtliga länder. Dessa är Luxemburg, Andorra, Malta, Lichtenstein, San Marino, Monaco och Vatikanstaten. I spelnivåerna som heter Europas större länder finns dessa alltså inte med.

1. Europas större länder (3 missar ok, ingen tidtagning)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 40 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 3 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Europas samtliga länder (3 missar ok, ingen tidtagning)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 45 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 3 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Europas större länder (Max 2 minuter)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 40 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Europas samtliga länder (Max 2 min)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 45 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 2 minuter (120 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Europas större länder (Max 60 sekunder)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 40 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 60 sekunder (60 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Europas samtliga länder (Max 60 sekunder)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 45 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 60 sekunder (60 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Europas större länder (Max 30 sekunder)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 40 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 30 sekunder (30 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Europas samtliga länder (Max 30 sekunder)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 45 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 30 sekunder (30 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Europakarta länder. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Europakarta länder kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Geografi
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Övar
Europa Länder Karta Europakarta Blindkarta
Spelskapare
Elevspel
Uppdaterat
2023-01-16
Publicerat online
2017-04-19
Unikt id
6613
Sparat av
50-100 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.1
Totalt 3 825
5
2 555
4
381
3
227
2
113
1
549

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns många kommentarer om detta kunskapsspel. Här visar de 40 senaste.

G
gold
21 september 2023 12:10
Geografi är ett av mina favorit ämnen!
N
noah
8 september 2023 08:42
helt okej men svårt för jag är bara 12 år
A
anonym
1 september 2023 11:30
lite svårt spel roligt spel men lite svårt som sagt
D
Daddy
29 maj 2023 09:38
det va kul och spela geografispel.
Anonym
16 maj 2023 09:26
oj, mitt barn älskar denna hemsida den är jättebra för mitt barn och träna på🥰
S
sonja björkholm
9 maj 2023 19:43
det var kul men jag tappa bort mig på sista hahhahha
Anonym
4 maj 2023 19:17
Jag gillar det här spelet men lite svårt att se vilket land pricken tillhörde som Montenegro och Kosovo.

Varför fins inte San Marino o Vatikanstaten?👍
L
Lisen
25 april 2023 19:28
Det gick inte att se vilka prickar som var på vilka länder på geografi uppgiften Europas länder på grund av att prickarna var för stora och täckte länders gränser, det hjälpte inte att zooma in.
J
joel
24 april 2023 11:06
Hej! Jag tycker detta spelet är jättebra för att lära sig vart alla länder ligger och min 5 åriga son älskar det här spelet mvh joel!
Anonym
28 februari 2023 12:23
Roligt spel det bästa spel någon sin
Anonym
27 februari 2023 13:05
Jätte lätt för de som kan Europas karta.
M
Me
2 februari 2023 11:08
För svårt! Gör det lite enklare tycker jag!!!
D
Daniel Lind
28 januari 2023 22:03
idk: De absolut minsta länderna och mikrostaterna finns endast med i spelnivåerna som heter Europas samtliga länder.
I
idk
27 januari 2023 10:50
varfö finns inte san marino och vatikanstaten med?
Anonym
27 januari 2023 08:50
jag är riktigt dåligt på det hära spelet men jag rekommenderar
C
Candice Yomenkqua
24 januari 2023 11:40
jag kunde inte hitta kroatien är jag dålig på detta
D
Daniel Lind
16 januari 2023 13:59
En geografi nörd: Jag har nu justerat pricken för Kosovo så att det inte ska kunna missuppfattas att det är Kosovo som avses.
E
En geografi nörd
16 januari 2023 12:51
Spelet är bra men, Kosovo är placerat i Montenegro istället för i forna södra Serbien där landet egentligen är.
E
Elliot
1 december 2022 13:35
Bra spel. kanske kan det vara lite svårare men det var väldigt kul.

Ps: satt i 2 timmar och övade.
N
Nathaniel
28 november 2022 09:51
De är roligt men svårt jag vill ha de enklare
A
arty
26 augusti 2022 10:40
jag gillar geografi så det är väl enkelt för mig att säga att jag gillar spelet men det är kul!
A
Anonym
24 augusti 2022 09:04
Bra spel det är ändå medium är bäst i min klass på geografi
A
alexandra
9 juni 2022 17:52
jag älskar det här spelet men jag tycker att de är lite enkelt för mig kan ni göra de svårare
D
Daniel Lind
24 maj 2022 20:44
Per Anders Sturk: Tack för feedback. Du kan klicka på enter-tangenten på ditt tangentbord om du vill att det ska gå snabbare. Många behöver kunna se frågan en stund efteråt för att t.ex. kunna prata med varandra om svaren och så att det ska sätta sig bättre.
P
Per Anders Sturk
24 maj 2022 18:38
Hej!

Nästa fråga borde komma direkt efter att man klickat på rätt "prick" i kartan. Att behöva klicka på "nästa" är ett irritationsmoment.
V
valters
3 maj 2022 14:40
jag älskar elevspel för att det min favo
A
Anonym
3 maj 2022 10:27
Ganska kul , men det är ganska svårt ☺️
T
Tijana Milder
26 april 2022 14:50
Hej alla . Jag mycket älskar elevspel . Tack så mycket dej då😊
Anonym
26 april 2022 09:04
Hej! Jag uppskatar den här uppgiften... är inte den bästa, men vem bryr sig. Den är SUPER kul
Anonym
22 april 2022 11:08
bra spel tycker att den är jätte bra
A
anonymus201231
6 april 2022 13:39
Jag tycker den ar en riktig bra spel
D
Daniel Lind
27 mars 2022 20:20
Anonym: Det står i spelbeskrivningen... Spelnivåerna med namnet Europas samtliga länder övar alla länder. Tänk på att alla länder inte är med samtidigt - det skulle bli för många uppgifter i en omgång.
A
Anonym
27 mars 2022 20:02
På vilken nivå finns San marino och Vatikanstaten med, jag har kollat på alla men de finns inte med.
D
Daniel Lind
26 mars 2022 12:57
Anonym: Jo, de finns med. Välj rätt spelnivå bara.
A
Anonym
26 mars 2022 09:51
San marino och Vatikanstaten är inte med.
D
Daniel Lind
24 mars 2022 09:50
Maria, Sara: Nu finns det fler spelnivåer och om ni väljer Europas samtliga länder så kommer ni att få öva även på de minsta länderna och mikrostaterna inom Europa.
M
Maria
23 mars 2022 20:37
Varför är inte Monaco med, det är ju också ett land I Europa.
S
Sara
23 mars 2022 09:37
Varför är inte Liechtenstein med?
Anonym
21 mars 2022 11:38
Jag tycker elevspel är bra man lär sig mycket
A
anonym
14 mars 2022 15:35
Alltså jag rekommenderar spelet, fast jag stör mig jättemycket på att det inte är så många uppgifter. Det gör att man bara behöver göra dem om och om igen! bortslösad tid. Man kan ju bara ta en bok egentligen så lär man sig ännu mer!

Fler fördelar med plusmedlemskap