Grundläggande om kraft

Annons
1
Grunder 1
Välj rätt svar, Flervalsfrågor Svår
2
Grunder 2
Välj rätt svar, Flervalsfrågor Svår
3
Grunder 1
Skriv rätt svar, Frågor med fritextsvar Svår
4
Grunder 2
Skriv rätt svar, Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick alla rätt på nivå 4. Grunder 2 (Skriv rätt svar).
6 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Grunder 2 (Skriv rätt svar).
6 timmar sedan efter 24 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Grunder 1 (Skriv rätt svar).
6 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Grunder 1 (Skriv rätt svar).
6 timmar sedan efter 21 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Grunder 2 (Välj rätt svar).
6 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Grunder 2 (Välj rätt svar).
6 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Grunder 1 (Välj rätt svar).
6 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Grunder 1 (Välj rätt svar).
6 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Grunder 2 (Välj rätt svar).
2024-07-18 16:16 efter 42 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Grunder 2 (Välj rätt svar).
2024-07-18 16:16 efter 4 minuters spelande.
Annons

Grundläggande om massa, tyngd, kraft, friktion, normalkraft mm.

Spelet Grundläggande om kraft

Instruktioner till Grundläggande om kraft

Här finns uppgifter som handlar om grunderna inom fysikområdet kraft. Spelet övar Newtons tre rörelselagarna, men även skillnad mellan massa och tyngd och andra grunder kring kraft.

1. Grunder 1 (Välj rätt svar)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Grunder 2 (Välj rätt svar)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Grunder 1 (Skriv rätt svar)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Grunder 2 (Skriv rätt svar)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Grundläggande om kraft. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Grundläggande om kraft kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Fysik
Målgrupp
Årskurs 7 - Årskurs 9
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-06-15
Publicerat online
2018-02-19
Unikt id
7869
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.4
Totalt 118
5
56
4
11
3
11
2
6
1
34

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Anonym
18 mars 2024 15:12
änå ganska bra frågor men det är lite kluriga frågor med ord som man inte riktigt förstår, borde vara endast för 9 or...

Fler fördelar med plusmedlemskap