Svensk geografi och grundläggande kartkunskap

Annons
1
Ordkunskap
Välj rätt svar, Flervalsfrågor Svår
2
Svenska städer
Skriv svaret, Frågor med fritextsvar
3
Hitta svenska vatten
Vattensök, Bokstavsbräde Svår
4
Hitta Sveriges städer
Stadsök, Bokstavsbräde Svår
5
Hitta landskapen
Landskapssök, Bokstavsbräde
6
Vattenmemory
7
Stadsmemory
8
Landskapsmemory
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 3. Hitta svenska vatten (Vattensök).
4 timmar sedan efter 51 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Vattenmemory.
4 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 5. Hitta landskapen (Landskapssök).
4 timmar sedan efter 55 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Hitta landskapen (Landskapssök).
4 timmar sedan efter 11 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Hitta landskapen (Landskapssök).
4 timmar sedan efter 12 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Hitta landskapen (Landskapssök).
4 timmar sedan efter 6 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Hitta landskapen (Landskapssök).
4 timmar sedan efter 28 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Hitta landskapen (Landskapssök).
4 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Hitta landskapen (Landskapssök).
4 timmar sedan efter 14 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Hitta landskapen (Landskapssök).
4 timmar sedan efter 9 sekunders spelande.

Tränar elevens geografiska kunskaper om Sverige, men också kunskaper om kartor.

Spelet Svensk geografi och grundläggande kartkunskap

Instruktioner till Svensk geografi och grundläggande kartkunskap

Denna övning tränar elevens geografiska kunskaper. Det handlar framförallt om Sveriges geografi, men även om grundläggande kartkunskap.

1. Ordkunskap (Välj rätt svar)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 12 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Svenska städer (Skriv svaret)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Hitta svenska vatten (Vattensök)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Hitta Sveriges städer (Stadsök)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 12 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas med dolda bokstäver bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Hitta landskapen (Landskapssök)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 14 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Vattenmemory

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Stadsmemory

MemoryMemory - Nivån innehåller 12 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Landskapsmemory

MemoryMemory - Nivån innehåller 14 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Svensk geografi och grundläggande kartkunskap. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Svensk geografi och grundläggande kartkunskap kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Geografi
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-08-15
Publicerat online
2014-12-09
Unikt id
1550
Sparat av
30-40 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 2 733
5
1 726
4
261
3
190
2
114
1
442

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 20 kommentarer om detta kunskapsspel.

B
Birgitta Sandberg
18 april 2024 13:44
Jag tycker detta spel är fantastiskt! Jag är en geografi lärare på lilläng i Mariestad och detta är jätte lärande för mig och mina elever! Puss och kram, Birgitta! 😂☺️😁♥️
Anonym
29 augusti 2023 10:14
Elevspel tycker jag är kul, man lär sig mycket. Lärorikt liksom, jag rekommenderar de.
L
Love
15 maj 2023 09:19
det är lite för svårt för mig men det var roligt.
M
Minnah
28 mars 2023 08:31
Nja det var bra men jag måste läsa mer om det här men det får 4 av mig
Anonym
8 december 2022 11:01
Det är så roligt att spela det hära
M
Molle
28 november 2022 20:20
Jag tycker inte om detta spel så mycket. Det är för att man får fel när man "inte spelade klart omgången", vilket jag tycker är fel eftersom alla ska en ärlig chans även om de har gått och kollat ett litet mail lite snabbt! Så därför får det 1/5 av mig.

PS. Inte för att vara elak eller så, men det är ju ganska fegt om man inte tar med den här kommentaren, för om man bara tar med de bra kommentarerna så får man inte med den riktiga sanningen. Eller vad tycker ni? (:
H
Hon_ Hanna banana
28 november 2022 18:05
Jag tycker det är väldigt kul med elevspel för man lär sig mycket och det är kul:) Rekommenderar till er som vill lära er mer.😀
E
Enicros
11 mars 2022 09:33
Alla gillar det är spelet för man lär sig sÅåå mycket jag gillar så fal det men aså alla som spelar det här bra spelet är ass grym

Tack till alla som har gjort elev spel love you. ✌🏻😝❤️❤️
Anonym
1 februari 2022 08:18
Jag tycker att det är kul för man lär sig olika saker.
Tack till er som skapade Elevspel!
Fler borde köra Elevspel!!
M.V.H
ANONYM
E
Ellen Karlsson
13 oktober 2021 09:42
Jag tycker det är bra tack så många✌🏽
A
ARMANDOGEMER_1
5 oktober 2021 09:31
hej jag tycker att den hära spelen är gete bra för man lär sig mycket
D
Du ser mig överallt
4 oktober 2021 10:19
Svårt och kul. Rekommenderar verkligen! Blev bätrre på geografi om Sverige. Bra och roligt spel!!!👍
Anonym
17 september 2021 08:54
jag tycker att det här spelet är bra och roligt
Anonym
22 februari 2021 13:32
JAg tycker att elevspel är ett superbra spel för barn som vill lära sig saker!
H
Han
4 februari 2021 11:02
Det var lite svårt men det var kul
M
Medin gbg
20 juli 2020 09:37
det är så himla roligt och man lär sig snabbt då går man på helt annan klass då får man rätt i allting och får man A plus
W
Wulprix
19 mars 2020 15:28
Det är roligt och bra om man vill lära sig snart och bra👏👏👏👏👏👏
Anonym
7 november 2018 18:53
Jag har snart ett stort geografi prov!Jag tänkte hur ska jag lära mig alla 25 landskap och kunna placera ut dom på kartan.Med dom här uppgifterna kommer jag få ett A?
M
mahamud
5 december 2017 14:20
vilket bra spel jag älskar det. Det hjälper mig i skolan
T
tindra-pluggaren
27 april 2015 13:13
bra för de som är dåliga på geografi som jag och jag hade 2 fel, så jag suger!

Fler fördelar med plusmedlemskap