Landskap i Sverige

Annons
1
Götaland
Välj rätt landskap, Flervalsfrågor
2
Svealand
Välj rätt landskap, Flervalsfrågor
3
Norrland
Välj rätt landskapet, Flervalsfrågor
4
Götaland
Skriv landskapets siffra, Frågor med fritextsvar
5
Svealand
Skriv landskapets siffra, Frågor med fritextsvar
6
Norrland
Skriv landskapets siffra, Frågor med fritextsvar
7
Svealand
Klicka på kartan, Bildmarkeringar
8
Götaland
Klicka på kartan, Bildmarkeringar
9
Norrland
Klicka på kartan, Bildmarkeringar Svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 1. Götaland (Välj rätt landskap).
2024-07-19 07:58 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Götaland (Välj rätt landskap).
2024-07-19 07:57 efter 6 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Götaland (Välj rätt landskap).
2024-07-19 07:50 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Götaland (Välj rätt landskap).
2024-07-18 08:12 efter 17 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Norrland (Välj rätt landskapet).
2024-07-11 08:40 efter 60 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Götaland (Välj rätt landskap).
2024-07-11 08:38 efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Götaland (Välj rätt landskap).
2024-07-05 13:19 efter 23 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Götaland (Välj rätt landskap).
2024-06-30 21:07 efter 53 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Svealand (Välj rätt landskap).
2024-06-30 21:06 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 9. Norrland (Klicka på kartan).
2024-06-30 13:46 efter 22 sekunders spelande.

Träna på Sveriges landskap och geografisk placering på Sveriges karta.

Spelet Landskap i Sverige

Instruktioner till Landskap i Sverige

Landskap i Sverige är avgränsade landsregioner utifrån en äldre indelning av landet. Landskapen ersattes som grundläggande förvaltningsenheter av Sveriges län genom regeringsformen 1634. Det finns 25 landskap i Sverige grupperade i tre landsdelar: Norrland, Svealand och Götaland.

I detta spel får du öva på landskapens placering på Sveriges karta.

1. Götaland (Välj rätt landskap)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Svealand (Välj rätt landskap)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Norrland (Välj rätt landskapet)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 9 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Götaland (Skriv landskapets siffra)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Svealand (Skriv landskapets siffra)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 6 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Norrland (Skriv landskapets siffra)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 9 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Svealand (Klicka på kartan)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 6 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Götaland (Klicka på kartan)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 10 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. Norrland (Klicka på kartan)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 9 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Landskap i Sverige. Maximala antalet poäng (9 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 9 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Landskap i Sverige kan du totalt få 9 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Geografi
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 9
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2021-12-23
Publicerat online
2015-01-29
Unikt id
1812
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 971
5
631
4
84
3
58
2
44
1
154

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 7 kommentarer om detta kunskapsspel.

H
Hej!
11 november 2023 15:40
Det är toppen! Kom efter när jag var borta men har kommit ikapp tack vare den här fantastiska appen!
Anonym
19 september 2023 18:20
Jag tycker att det här spelet är gette bra och man lär sig mycket.
Anonym
26 mars 2023 13:39
Jätte bra för mina barn 👧 till doms prov 👍
H
hemliga berättaren
1 december 2022 13:37
Det är ett bra spel men det skulle vara bättre om man kunde styra bättre och kunde köra alla landskap samtidigt
Anonym
11 maj 2022 16:24
Är bättre om man kan köra alla landskap på samma gång
1 april 2020 11:11
Noah gillar det här
E
en liten som gillar elevspel
5 december 2017 12:19
det var faktist jättekul! ledsen om jag stava fel D:

Fler fördelar med plusmedlemskap