Annons

Forntiden

1
Memory, hitta ord i ordgömma
Jägarstenåldern
2
Hitta ord i ordgömma
Jägarstenåldern, Bokstavsbräde
3
Vilket alternativ är rätt?
Jägarstenåldern, Flervalsfrågor
4
Hitta orden
Bondestenåldern, Memory
5
Hitta orden i ordgömman
Bondestenåldern, Bokstavsbräde
6
Vilket alternativ är rätt?
Bondestenåldern, Flervalsfrågor Svår
7
Memory
bronsåldern
8
Bokstavsbräde
bronsåldern
9
Vilket svar är rätt?
bronsåldern, Flervalsfrågor Svår
10
Memory
Järnåldern
11
Hitta orden
Järnåldern, Bokstavsbräde
12
Vilket svar är rätt?
Järnåldern, Flervalsfrågor Svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 11. Hitta orden (Järnåldern).
36 sekunder sedan efter 19 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Vilket alternativ är rätt? (Bondestenåldern).
1 minut sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Vilket alternativ är rätt? (Bondestenåldern).
52 minuter sedan efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Vilket alternativ är rätt? (Bondestenåldern).
52 minuter sedan efter 3 sekunders spelande.
Någon fick 22 drag på nivå 10. Memory (Järnåldern).
52 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 11. Hitta orden (Järnåldern).
54 minuter sedan efter 7 minuters spelande.
Någon fick 16 drag på nivå 7. Memory (bronsåldern).
1 timme sedan efter 57 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Vilket alternativ är rätt? (Jägarstenåldern).
1 timme sedan efter 5 minuters spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 5. Hitta orden i ordgömman (Bondestenåldern).
1 timme sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick 23 drag på nivå 4. Hitta orden (Bondestenåldern).
1 timme sedan efter 2 minuters spelande.

Träna ord och fakta om de olika delarna inom Forntiden.

Spelet Forntiden

Instruktioner till Forntiden

I detta spel tränar du på begrepp, fakta och centrala delar inom forntiden. Träna på den nivån du behöver.

1. Memory, hitta ord i ordgömma (Jägarstenåldern)

MemoryMemory - Nivån innehåller 8 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra), men det visas max 3 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 3 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Hitta ord i ordgömma (Jägarstenåldern)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 6 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Vilket alternativ är rätt? (Jägarstenåldern)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 11 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Hitta orden (Bondestenåldern)

MemoryMemory - Nivån innehåller 11 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Hitta orden i ordgömman (Bondestenåldern)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 11 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Vilket alternativ är rätt? (Bondestenåldern)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Memory (bronsåldern)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Bokstavsbräde (bronsåldern)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. Vilket svar är rätt? (bronsåldern)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

10. Memory (Järnåldern)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

11. Hitta orden (Järnåldern)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som krökta ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

12. Vilket svar är rätt? (Järnåldern)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Forntiden. Maximala antalet poäng (12 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 12 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Forntiden kan du totalt få 12 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Källkritik
Samhällskunskap
Straff och brott
Samhällskunskap
Begrepp inom ekonomi
Samhällskunskap
Samisk religion
Religionskunskap
Stava talen
Svenska

Ytterligare spelinformation

Ämne
Historia
Målgrupp
Årskurs 2 - Årskurs 4
Övar
Forntiden Jägarstenåldern Stenåldern Bondestenåldern Järnåldern Bronsåldern
Spelskapare
En användare (id 204467)
Uppdaterat
2021-12-21
Publicerat online
2021-11-19
Unikt id
14404
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,9
Totalt 1 078
5
682
4
82
3
61
2
46
1
207

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

H
Hallå
20 februari 2023 10:56
Nice för man får ju lära sig!!!

Fler fördelar med plusmedlemskap