Orienteringstecken

Annons
1
Grundtecken
Välj rätt betydelse, Flervalsfrågor
2
Grundtecken
Memory
3
Grundtecken
Skriv betydelsen, Frågor med fritextsvar
4
Avancerade tecken
Välj rätt betydelse, Flervalsfrågor
5
Avancerade tecken
Memory
6
Avancerade tecken
Skriv betydelsen, Frågor med fritextsvar Svår
7
Fler avancerade tecken
Välj rätt betydelse, Flervalsfrågor
8
Fler avancerade tecken
Memory
9
Fler avancerade tecken
Skriv betydelsen, Frågor med fritextsvar Svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 3. Grundtecken (Skriv betydelsen).
3 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Grundtecken (Skriv betydelsen).
5 minuter sedan efter 5 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Grundtecken (Välj rätt betydelse).
16 minuter sedan efter 59 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Grundtecken (Skriv betydelsen).
18 minuter sedan efter 41 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Grundtecken (Skriv betydelsen).
18 minuter sedan efter 51 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Grundtecken (Skriv betydelsen).
19 minuter sedan efter 47 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Grundtecken (Välj rätt betydelse).
19 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Grundtecken (Skriv betydelsen).
19 minuter sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Grundtecken (Skriv betydelsen).
19 minuter sedan efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Grundtecken (Välj rätt betydelse).
20 minuter sedan efter 48 sekunders spelande.

Vad betyder karttecknet? Bli bättre på orientering med detta spel!

Spelet Orienteringstecken

Instruktioner till Orienteringstecken

Orienteringstecken är symboler eller markeringar som används för att guida människor genom terrängen under orienteringstävlingar eller utomhusaktiviteter. Dessa tecken kan vara fysiska markeringar, såsom flaggor eller kontroller, eller symboler på en karta som indikerar vägar, terrängformationer och andra referenspunkter. Orienteringstecken är avgörande för att deltagarna ska kunna navigera korrekt och effektivt för att nå sina mål. De kan inkludera symboler för vägar, stigar, branta backar, vattendrag och andra naturliga eller konstgjorda objekt som är relevanta för navigeringen.

Här får eleven träna på många olika tecken uppdelade i hur svåra och ovanliga de är med ökande svårighetsgrad på karttecknen i den internationella kartnormen.

1. Grundtecken (Välj rätt betydelse)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 14 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Grundtecken (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 14 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Grundtecken (Skriv betydelsen)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 14 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får ingen feedback när svaret skrivs, vilket gör uppgiften lite svårare. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Avancerade tecken (Välj rätt betydelse)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 13 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Avancerade tecken (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 13 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Avancerade tecken (Skriv betydelsen)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 13 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får ingen feedback när svaret skrivs, vilket gör uppgiften lite svårare. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Fler avancerade tecken (Välj rätt betydelse)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Fler avancerade tecken (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 7 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 6 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 6 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. Fler avancerade tecken (Skriv betydelsen)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får ingen feedback när svaret skrivs, vilket gör uppgiften lite svårare. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Orienteringstecken. Maximala antalet poäng (9 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 9 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Orienteringstecken kan du totalt få 9 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Karttecken
Idrott och hälsa
Kartkunskap
Idrott och hälsa

Ytterligare spelinformation

Ämne
Idrott och hälsa
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2024-05-15
Publicerat online
2014-10-01
Unikt id
1060
Sparat av
20-30 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 6 379
5
3 500
4
654
3
440
2
272
1
1 513

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns många kommentarer om detta kunskapsspel. Här visar de 40 senaste.

E
EggSupreme20
22 maj 2024 12:13
gillar inte får för mycket press
N
nyckelskolan
9 november 2023 10:50
jag tycker att det här spelet var roligt för att man lärde sig mycket.
C
Casper
9 oktober 2023 18:41
Man lär sig mycket och jag tycker det är roligt
N
Niilas
3 oktober 2023 13:05
Hallå, hallå en glad gurka rekomenderar dessa övningar mycket lärorikt och kul:) (PS: Englaren bilder är vit däför ser den ut som att den inte syns den ska ju visa skog och skog är vit:)
L
Leni
20 september 2023 13:25
Det är ett bra spel om man vill lära sig!!!
I
isak
24 april 2023 11:16
svårt i början men blir änkelt
Anonym
16 februari 2023 12:50
Jag har aldrig sett ett älgpass på en karta förut. Men annars var spelet enkelt.
B
Brikti Tsegai
26 oktober 2022 10:06
den var jätte bra och lite svart. hur tycker ni då
N
not me
13 oktober 2022 14:34
ja bra roligt vad mer kan man säga förutam perfect
Anonym
8 september 2022 14:05
Det är super bra både klurigt och roligt
Anonym
23 maj 2022 08:15
Jag tycker att det är ett lätt men bra spel man lär sig grunderna 😃
Anonym
5 maj 2022 08:15
Det är kul och man lär sig mycket :)
Anonym
21 april 2022 11:17
lite svårt men roligt det var svårt i början men jag har lärt mig nu
Anonym
28 januari 2022 12:47
det spelet är bra men man kundde ju fåt mer medaljer
S
Sebastian Jimenez
14 januari 2022 09:10
Jag var inte så bra på orientering när vi hade idrott men nu har jag blivit bättre
Anonym
25 oktober 2021 16:32
det är jätte bra spel jag lär mig mycket
Anonym
6 oktober 2021 09:31
hejsan! jag tyckte det här spelet var kul. Det var allt för mig hejdå!
Anonym
29 september 2021 13:32
Vi gjorde faktiskt vårt bästa🙄🤬
Anonym
9 september 2021 10:14
Vi vill ha de svåraste nivåerna eller nya nivåer som är lite svårare än de här nivåerna
Z
Zweqy
4 maj 2021 10:44
Det är lärorikt, vi har snart orientering så detta är bra:)
Anonym
3 maj 2021 14:40
För svårt för årskurs 6 och uppåt behöver förenklas. Hälsningar Elle och Alice
E
Eldana
23 april 2021 11:10
Jag tycker att spelaet är rolig
Anonym
16 april 2021 09:09
för att det va roligt och enkelt
O
ogge45n
18 november 2020 20:48
har prov behöver träna men det är lät.......:)
Anonym
2 november 2020 16:20
jag tycker att det är svårt man lär sig inte mycket i origantering och jag har ett prov på de so det blir svårt
L
Lina i Stoby
18 oktober 2020 20:21
Jag tycker detta spel är lärorikt och mycket hjälp till att kunna denna delen av kartan. Hoppas många tycker likadant!😜Är ett bra spel om man t.ex. har i läxa med några eller alla karttecknen, och bara vill göra det snabbt. Då är detta ett väldigt bra alternativ.
E
eheeeeeee
21 september 2020 17:24
väldigt kul och bra övning inför prov:)
D
Donut
13 september 2020 21:24
Bra för man kan öva läxor!
Och har många olika spel i som är lärorikt!!
A
anonym ananas
10 september 2020 08:56
det är ett bra spel, man lär sig mycket! (:
Anonym
12 augusti 2020 20:02
Jag tycker att elevspel.se är väldigt bra!
För man kan göra så många spel 👍🏻
P
poiuygtfdfghujiklö
18 maj 2020 23:16
vrf inte ha de enkla först och sen de svåra för det blir enklare då
Anonym
6 maj 2020 13:40
Ganska konstig. Man har liksom inte tränat på det här, men man fick lära sig något nytt iaf.🤔
N
någpn anan
4 maj 2020 10:06
hälften av dom har vi inte!!!!!!
E
Englaren..
29 april 2020 09:58
Det var lärorikt men sedan vart det bara lättare och lättare, så jag skulle vilja att det skulle vara några fler nivåer. Det fanns även ett problem då en bild inte syntes. Annars funkade allt bra✅ ( PS....Är från engelska Örebro, någon mer?)
H
hp
27 april 2020 12:34
Lite tråkigt men lärorikt🤔✔✔✔✔❤
Anonym
27 april 2020 10:13
Bra spel, man lär sig mycket. Jag kan trodde jag kunde det mesta men nu ser jag att det fanns många, många fler som jag måste lära mig. Detta spelet var till jätte stor hjälp!
Anonym
22 april 2020 13:34
bra spel bra träning och bra för orgentering
E
Erik
21 april 2020 15:50
Jag tycker att det ska vara mera relevanta frågor. Ha med mer vanliga karttecken som tex grop, kraftledning m.m.
M
Mekka
30 mars 2020 12:08
Super kul! Jag lärde mej massar, skulle rekomendera för alla såm vill lära sej mer om orijentering ❤️ Takk elevspel skulle ni kuna legga till fler sådana övningar?
Anonym
12 december 2019 12:31
Bra spel men jag tycker att det fanns för lite nivåer.❤

Fler fördelar med plusmedlemskap