Fotosyntes och förbränning

Annons
1
Så går det till!
Fotosyntes, Bildmarkeringar
2
Så går det till!
Förbränning, Bildmarkeringar Svår
3
Vilket ord?
Bokstavsbräde
4
Frågesport
Flervalsfrågor Svår
5
Skriv rätt svar
Frågor med fritextsvar Svår
6
Berätta!
Lucktext Svår
7
Memory
Fotosyntes
8
Memory
Förbränning
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick 10 drag på nivå 8. Memory (Förbränning).
11 timmar sedan efter 52 sekunders spelande.
En elev fick 9 drag på nivå 7. Memory (Fotosyntes).
11 timmar sedan efter 40 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Frågesport.
11 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Så går det till! (Fotosyntes).
11 timmar sedan efter 54 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Skriv rätt svar.
13 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Skriv rätt svar.
13 timmar sedan efter 39 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Så går det till! (Fotosyntes).
13 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Frågesport.
13 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev fick ut alla orden på nivå 3. Vilket ord?.
13 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Så går det till! (Förbränning).
13 timmar sedan efter 53 sekunders spelande.

I det här spelet tränar du på fotosyntes och förbränning.

Spelet Fotosyntes och förbränning

Instruktioner till Fotosyntes och förbränning

I det här spelet kan du träna på processerna fotosyntes och förbränning. Du får öva både på begreppen och processen.

Nivå 1 till 2

BildmarkeringarBildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 4

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 5

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 6

LucktextLucktext - I spelet får du se en text där vissa ord eller siffror tagits bort. Dessa har ersatts med fält där du antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken efter fältet - om du klickar på frågetecknet så visas en ledtråd. En lucktext kräver oftast att du förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Ibland får du skriva fel maximalt tre gånger per fråga. På fjärde försöket klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 7 till 8

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Fotosyntes och förbränning. Maximala antalet poäng (8 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 8 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Fotosyntes och förbränning kan du totalt få 8 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Kemi
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 5
Övar
Fotosyntes Förbränning
Spelskapare
En användare (id 245677)
Uppdaterat
2021-10-22
Publicerat online
2021-09-15
Unikt id
13935
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,7
Totalt 335
5
179
4
31
3
31
2
25
1
69

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
alex
22 november 2021 14:28
Det är roligt for min lille bror han gillar detta spel
A
alexa
15 september 2021 18:33
hej! Jag tycker att den här spelen är lite svårt. Men men man lär sig jätte mycket o

Fler fördelar med plusmedlemskap