Blandningar

Annons
1
Blandade frågor
Flerval, Flervalsfrågor Svår
2
Blandade frågor
Fritext, Frågor med fritextsvar Svår
3
Bokstavsbräde
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Blandade frågor (Flerval).
1 timme sedan efter 59 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Blandade frågor (Flerval).
1 timme sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Blandade frågor (Flerval).
9 timmar sedan efter 16 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Blandade frågor (Fritext).
9 timmar sedan efter 8 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Blandade frågor (Flerval).
9 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Blandade frågor (Flerval).
10 timmar sedan efter 12 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Blandade frågor (Flerval).
10 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Blandade frågor (Flerval).
10 timmar sedan efter 5 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Blandade frågor (Flerval).
10 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Blandade frågor (Flerval).
10 timmar sedan efter 2 minuters spelande.

Inom kemin skiljer man på blandningar och rena ämnen. Men vad är egentligen skillnaden? I det här spelet övar du på begreppen.

Spelet Blandningar

Instruktioner till Blandningar

Ett elevspel där du får lära dig olika blandningar och vad en blandning är. Vad är till exempel en emulsion? Lycka till!

En blandning är en sammansättning bestående av två eller flera substanser som inte är kemiskt bundna till varandra. Till skillnad från en reaktion, ska en blandning alltid kunna delas upp i sina ursprungliga substanser.

Nivå 1

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 3

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Blandningar. Maximala antalet poäng (3 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 3 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Blandningar kan du totalt få 3 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Kemi
Målgrupp
Årskurs 6 - Årskurs 8
Övar
Blandningar Lösningar
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2019-05-02
Publicerat online
2016-11-10
Unikt id
5457
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 134
5
85
4
16
3
7
2
5
1
21

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 5 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
Anonym
17 december 2021 11:04
bästa spelet tränade inför prov
Anonym
9 december 2020 19:11
jag vill träna inför provet på kemi bandning
K
Karl
3 februari 2020 14:44
Asså det bästa som finns, så bra för ungarna!
A
Angelica
9 maj 2019 09:20
jag älskar att spela och jag har spelat detta länge det finns inget roligare en det här vem gillar inte det här?? skriv ett svar om ni gillar det här eller inte gillar det här hejdå ha det kul med att spela detta spel
A
amanda bynes
27 november 2016 22:54
ganska nyttigt och vettigt spel, något man kan spela när man har lust att repetera saker man har glömt bort. jag tycker att spelet var mycket intressant och mycket bra att det är uppdelat t.ex. att man kan spela om vattens alla former eller om man bara vill spela om hur man löser olika blandningar. 5/5!!

Fler fördelar med plusmedlemskap