Musikhistoria

Annons
1
Olika ord
Bokstavsbräde
2
Lite lättare frågor
Välj svaret, Flervalsfrågor Svår
3
Lite svårare
Välj svaret, Flervalsfrågor Svår
4
Artister
Ordsök, Bokstavsbräde
5
Gissa artisten
Gissa ord Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 5. Gissa artisten.
10 timmar sedan efter 15 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa artisten.
10 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa artisten.
10 timmar sedan efter 39 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa artisten.
10 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa artisten.
10 timmar sedan efter 14 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa artisten.
10 timmar sedan efter 13 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa artisten.
10 timmar sedan efter 13 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa artisten.
10 timmar sedan efter 10 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa artisten.
10 timmar sedan efter 9 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa artisten.
10 timmar sedan efter 5 sekunders spelande.
Annons

Blandade frågor om musikhistoria i spelform. Passar som komplement till genomgång på lektion.

Spelet Musikhistoria

Instruktioner till Musikhistoria

Frågor om musikens historia i olika spel som passar som komplement till lektionsgenomgång. Lite klassisk musik och folkmusik, desto mer populärmusik.

1. Olika ord

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 19 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Lite lättare frågor (Välj svaret)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 9 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Lite svårare (Välj svaret)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Artister (Ordsök)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 49 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Gissa artisten

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 49 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 3 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Musikhistoria. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Musikhistoria kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Musik
Målgrupp
Årskurs 2 - Årskurs 6
Övar
Musikhistoria
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-03-26
Publicerat online
2017-03-07
Unikt id
6338
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 259
5
156
4
18
3
16
2
7
1
62

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

E
Experten
28 februari 2023 08:53
Man måste ha fler chanser på sista uppgiften 💋

Fler fördelar med plusmedlemskap