Gitarr diagnos

Annons
1
Gitarrens kropp
Välj rätt, Flervalsfrågor
2
Gitarrackord
Välj rätt, Flervalsfrågor
3
Frågor om gitarren
Välj rätt, Flervalsfrågor Svår
4
Gitarrens kropp
Skriv svaret, Frågor med fritextsvar Svår
5
Gitarrackord
Skriv svaret, Frågor med fritextsvar Svår
6
Frågor om gitarren
Skriv svaret, Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. Gitarrackord (Välj rätt).
2024-07-02 12:30 efter 5 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gitarrens kropp (Välj rätt).
2024-07-02 11:32 efter 49 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Frågor om gitarren (Välj rätt).
2024-07-02 11:31 efter 5 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Gitarrackord (Välj rätt).
2024-06-13 15:27 efter 58 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Gitarrens kropp (Välj rätt).
2024-06-13 15:26 efter 51 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Frågor om gitarren (Skriv svaret).
2024-06-13 15:25 efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Frågor om gitarren (Välj rätt).
2024-06-13 15:22 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Frågor om gitarren (Välj rätt).
2024-06-11 09:01 efter 9 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Gitarrens kropp (Välj rätt).
2024-06-11 08:52 efter 7 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Gitarrens kropp (Välj rätt).
2024-05-30 08:44 efter 27 sekunders spelande.
Annons

Frågor om gitarren och dess ackord. Vad heter delarna på gitarren och hur spelar du på.

Spelet Gitarr diagnos

Instruktioner till Gitarr diagnos

Frågor om gitarren och dess ackord. Spelet går igenom vad delarna på gitarren heter och hur du spelar gitarr. Hur läser du en grepptabell?

1. Gitarrens kropp (Välj rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Gitarrackord (Välj rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 5 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Frågor om gitarren (Välj rätt)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 16 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren två svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Gitarrens kropp (Skriv svaret)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Gitarrackord (Skriv svaret)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 5 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som är skiftlägeskänsliga, dvs att det är viktigt med stora och små bokstäver. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Frågor om gitarren (Skriv svaret)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 15 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Gitarr diagnos. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Gitarr diagnos kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Musik
Målgrupp
Årskurs 2 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2019-04-23
Publicerat online
2017-03-08
Unikt id
6352
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.9
Totalt 165
5
98
4
17
3
12
2
5
1
33

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Anonym
31 mars 2021 13:35
Det är lite svårt med gitarrens delar jag vill ha kunskapspoäng men det får man ju inte om man får det minsta lilla fel. TYVÄRR!!! Jag måste lära mig mera om gitarren. Det var så länge sedan som jag övade på gitarr men nu har jag en riktig gitarrlärare! Jag har gjort den ända sedan förskoleklass (2014)!

Fler fördelar med plusmedlemskap