Vägmärken

Annons
1
Gångare och cyklister
Välj rätt vägmärkesnamn, Flervalsfrågor Svår
2
Bilister, vanliga
Välj rätt vägmärkesnamn, Flervalsfrågor Svår
3
Gångare och cyklister
Länka ihop
4
Bilister, vanliga
Länka ihop
5
Gångare och cyklister
Memory
6
Bilister, vanliga
Memory
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 6. Bilister, vanliga (Memory).
5 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick 28 drag på nivå 5. Gångare och cyklister (Memory).
5 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Gångare och cyklister (Välj rätt vägmärkesnamn).
5 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Gångare och cyklister (Välj rätt vägmärkesnamn).
5 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Bilister, vanliga (Länka ihop).
21 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Bilister, vanliga (Välj rätt vägmärkesnamn).
21 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick 34 drag på nivå 5. Gångare och cyklister (Memory).
2024-05-23 23:20 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Bilister, vanliga (Länka ihop).
2024-05-23 23:18 efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Gångare och cyklister (Länka ihop).
2024-05-23 23:15 efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Gångare och cyklister (Välj rätt vägmärkesnamn).
2024-05-23 23:13 efter 1 minuts spelande.
Annons

Genomgång av några av de vanligaste och viktigaste vägmärkena att känna till som barn i trafiken i Sverige.

Spelet Vägmärken

Instruktioner till Vägmärken

En ordentlig träning av några av Sveriges vanligaste och viktigaste trafikmärken att känna till som barn i trafiken. Notera att vägmärkena är utvalda för att passa gångare, cyklister och medtrafikanter. Ej primärt för biltrafikanter.

Hämtade från nuvarande vägmärkesförordningen (SFS 2007:90) som gäller sedan den 1 juni 2007.

1. Gångare och cyklister (Välj rätt vägmärkesnamn)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 13 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Bilister, vanliga (Välj rätt vägmärkesnamn)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 15 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Gångare och cyklister (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 13 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Bilister, vanliga (Länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 15 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Gångare och cyklister (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 13 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Bilister, vanliga (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 15 par (bestående av ord som paras ihop med bilder), men det visas max 10 par per spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Vägmärken. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Vägmärken kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Ytterligare spelinformation

Ämne
Samhällskunskap
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Spelskapare
Elevspel
Uppdaterat
2023-11-20
Publicerat online
2023-11-20
Unikt id
17937
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.4
Totalt 21
5
10
4
2
3
2
2
0
1
7

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap