Halloween

Annons
1
Historia
Flervalsfrågor Svår
2
Firande
Lucktext
3
Halloweenord
Omkastade krökta, Bokstavsbräde Svår
4
Halloweenord
Omkastade svårt, Bokstavsbräde Svår
5
Halloweenord
Dolda läsbara, Bokstavsbräde Mycket svår
6
Halloweenord
Dolda krökta, Bokstavsbräde Svår
7
Halloweenord
Dolda svåra, Bokstavsbräde Mycket svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 1. Historia.
2024-05-24 11:40 efter 42 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Historia.
2024-05-24 11:39 efter 8 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Historia.
2024-05-24 10:54 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Historia.
2024-05-23 10:45 efter 56 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Halloweenord (Dolda läsbara).
2024-05-21 09:50 efter 9 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Halloweenord (Omkastade svårt).
2024-05-21 09:50 efter 26 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Halloweenord (Omkastade krökta).
2024-05-21 09:49 efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Halloweenord (Omkastade krökta).
2024-05-21 09:48 efter 3 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Firande.
2024-05-21 09:44 efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Historia.
2024-05-21 09:41 efter 52 sekunders spelande.

Lär dig om varifrån Halloween kommer och hur det firas runt om i världen.

Spelet Halloween

Instruktioner till Halloween

Här får du veta historiken bakom Halloween, som t.ex. när det uppstod, varifrån det kommer och när det kom till Sverige.

1. Historia

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Firande

LucktextLucktext - Nivån innehåller 4 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 4 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

3. Halloweenord (Omkastade krökta)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 31 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som krökta ord och de listas med omkastade bokstäver (börja med att kasta om dem tills det rätta ordet hittas) bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Halloweenord (Omkastade svårt)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 31 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som svårlästa ord och de listas med omkastade bokstäver (börja med att kasta om dem tills det rätta ordet hittas) bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Halloweenord (Dolda läsbara)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 31 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas inte, men det finns ledtrådar till varje ord bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Halloweenord (Dolda krökta)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 31 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som krökta ord och de listas inte, men det finns ledtrådar till varje ord bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Halloweenord (Dolda svåra)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 31 ord, men det visas max 10 ord per spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som svårlästa ord och de listas inte, men det finns ledtrådar till varje ord bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Halloween. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Halloween kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Ytterligare spelinformation

Ämne
Samhällskunskap
Målgrupp
Årskurs 2 - Årskurs 7
Spelskapare
Elevspel
Uppdaterat
2019-10-22
Publicerat online
2016-10-17
Unikt id
5239
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.1
Totalt 524
5
343
4
58
3
35
2
22
1
66

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 8 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
25 oktober 2023 11:09
det var ett jätte bra spel tycker jag
D
Den susy baka
29 oktober 2021 09:16
Det var super roligt att köra spelet.
Anonym
18 oktober 2021 13:19
det var roligt men svårt att hitta orden
A
anonym😋
27 oktober 2020 19:02
det var roligt men hitta orden var lite svårt
Anonym
27 oktober 2020 10:46
Sparades inte! =( Fast det var kul antar jag.
M
Maja
21 oktober 2020 21:56
Jag tycker att det jätte kul. Men det är lite svårt och hitta orden i bokstavsbrädet.
K
Karin 08
16 mars 2018 15:33
Jätte kul spel :) :)
J
Jasmine
29 mars 2017 17:53
Det är kul men svårt och jag kommer på mig med att kolla över axeln när jag spelar det här.

Fler fördelar med plusmedlemskap