Prepositioner i svenskan

Annons
1
Träna på prepositioner
Memory
2
Träna på prepositioner
flerval, Flervalsfrågor
3
Träna på prepositioner
Länka ihop
4
Träna på prepositioner
frisvar, Frågor med fritextsvar
5
Träna på prepositioner
gissa ord
6
Träna på prepositioner
Memory, talsyntes
7
Klicka på rätt bild
Bildmarkeringar
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick 24 drag på nivå 1. Träna på prepositioner (Memory).
2022-11-25 13:46 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Träna på prepositioner (Memory).
2022-11-25 11:44 efter 4 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 7. Klicka på rätt bild.
2022-11-25 10:58 efter 39 sekunders spelande.
Någon fick 20 drag på nivå 6. Träna på prepositioner (Memory, talsyntes).
2022-11-25 10:57 efter 1 minuts spelande.
Någon fick 0 missar på nivå 5. Träna på prepositioner (gissa ord).
2022-11-25 10:56 efter 6 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Träna på prepositioner (frisvar).
2022-11-25 10:56 efter 55 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Träna på prepositioner (frisvar).
2022-11-25 10:55 efter 31 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Träna på prepositioner (Länka ihop).
2022-11-25 10:54 efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Träna på prepositioner (flerval).
2022-11-25 10:53 efter 39 sekunders spelande.
Någon fick 22 drag på nivå 1. Träna på prepositioner (Memory).
2022-11-25 10:52 efter 1 minuts spelande.

En övning för andraspråkselever för att träna på prepositioner i svenska språket.

Spelet Prepositioner i svenskan

Instruktioner till Prepositioner i svenskan

Andraspråksleverna får här möjlighet att träna på flera olika prepositioner på svenska i flera olika spel. Spelet lämpar sig bra till både nyanlända och till elever som bott i Sverige under en längre tid.

Nivå 1, 6

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 2

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3

Länka ihopLänka ihop - På varje nivå får du upp till 10 frågor i färgade rutor med eller utan bild, video och ljud. Du ska sedan länka ihop de rutorna med det mest passande svaret bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Om du länkat fel vid rättning får du ibland försöka igen tills du hittar den rätta vita rutan. Spelskaparen har bestämt hur många chanser du får på varje nivå och det märker du när du börjar spela en nivå. När du länkat alla rutor rätt får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren och du får försöka igen.

Nivå 4

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Nivå 5

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 7

BildmarkeringarBildmarkeringar - På varje nivå får du se en bild med upp till tio frågor. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller för dig att hitta det rätta stället i bilden. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Prepositioner i svenskan. Maximala antalet poäng (7 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 7 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Prepositioner i svenskan kan du totalt få 7 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Öva prepositioner
Svenska som andraspråk
Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska som andraspråk
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 6
Övar
Prepositioner
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-09-15
Publicerat online
2020-03-08
Unikt id
11050
Sparat av
30-40 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 382
5
258
4
23
3
18
2
15
1
68

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Anonym
18 januari 2022 13:11
Jag kommerterar den är så bra
Topplista denna vecka
 1. Hänga gubbe
  Svenska
 2. Ordjakt
  Svenska
 3. Multiplikation
  Matematik
 4. Kodord
  Svenska
 5. Tangentbordsträning
  Dator och media
Annons

Fler fördelar med plusmedlemskap