Svenska husdjur

Annons
1
Svenska husdjur
memory - bild till namn
2
Svenska husdjur
flerval, bild till namn, Flervalsfrågor
3
Svenska husdjur
Länka ihop, bild till namn
4
Svenska husdjur
bokstavsbräde
5
Svenska husdjur
gissa ord
6
Svenska husdjur
fritext, bild till namn, Frågor med fritextsvar
7
Svenska husdjur -ungar
memory
8
Svenska husdjur - ungar
flerval, Flervalsfrågor
9
Svenska husdjur - ungar
Länka ihop, bild till namn
10
Svenska husdjur - ungar
gissa ord
11
Svenska husdjur - ungar
bokstavsbräde
12
Svenska husdjur - ungar
frisvar, Frågor med fritextsvar Svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Svenska husdjur (memory - bild till namn).
11 timmar sedan efter 13 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 7. Svenska husdjur -ungar (memory).
12 timmar sedan efter 28 sekunders spelande.
En elev fick 33 drag på nivå 7. Svenska husdjur -ungar (memory).
12 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Svenska husdjur (fritext, bild till namn).
12 timmar sedan efter 6 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 6. Svenska husdjur (fritext, bild till namn).
12 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
En elev fick 4 missar på nivå 5. Svenska husdjur (gissa ord).
12 timmar sedan efter 9 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Svenska husdjur (gissa ord).
12 timmar sedan efter 11 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Svenska husdjur (gissa ord).
12 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Svenska husdjur (gissa ord).
12 timmar sedan efter 6 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Svenska husdjur (gissa ord).
12 timmar sedan efter 8 sekunders spelande.

Eleverna ska lära sig känna igen och stava olika husdjur på svenska.

Spelet Svenska husdjur

Instruktioner till Svenska husdjur

Detta är en öving för nyanlända elever för att lära sig benämna svenska husdjur och deras ungar. De ska kunna känna igen djuren och stava namnen på djuren.

Nivå 1, 7

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 2, 8

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 3, 9

Länka ihopLänka ihop - På varje nivå får du upp till 10 frågor i färgade rutor med eller utan bild, video och ljud. Du ska sedan länka ihop de rutorna med det mest passande svaret bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Om du länkat fel vid rättning får du ibland försöka igen tills du hittar den rätta vita rutan. Spelskaparen har bestämt hur många chanser du får på varje nivå och det märker du när du börjar spela en nivå. När du länkat alla rutor rätt får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren och du får försöka igen.

Nivå 4, 11

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 5, 10

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 6, 12

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Svenska husdjur. Maximala antalet poäng (12 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 12 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Svenska husdjur kan du totalt få 12 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.
Annons

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska som andraspråk
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 6
Övar
Husdjur Djur
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-09-16
Publicerat online
2020-03-19
Unikt id
11148
Sparat av
20-30 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4,1
Totalt 1 407
5
965
4
123
3
61
2
57
1
201

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Anonym
24 februari 2022 13:17
jag tycker att detta spel är bra och ger barn rätt att lära sig mycket om t.ex matte, svenska, engelska och mycket mer. Men en grej legg till mer spel typ så att man kan få veta lite mer om fortnite det tror jag många skulle gilla speciellt barn

Fler fördelar med plusmedlemskap