Svenska frågeord

Annons
1
Välj rätt frågeord 1
Flervalsfrågor Svår
2
Välj rätt frågeord 2
Flervalsfrågor Svår
3
Skriv rätt frågeord 1
Frågor med fritextsvar
4
Skriv rätt frågeord 2
Frågor med fritextsvar
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick alla rätt på nivå 3. Skriv rätt frågeord 1.
1 timme sedan efter 4 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Skriv rätt frågeord 2.
1 timme sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Skriv rätt frågeord 1.
1 timme sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Välj rätt frågeord 2.
1 timme sedan efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Välj rätt frågeord 2.
1 timme sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Välj rätt frågeord 1.
1 timme sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt frågeord 1.
1 timme sedan efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Välj rätt frågeord 1.
1 timme sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Välj rätt frågeord 2.
2024-05-24 12:58 efter 6 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj rätt frågeord 1.
2024-05-24 12:51 efter 8 sekunders spelande.
Annons

Fyll i det frågeord som passar bäst i meningarna på svenska.

Spelet Svenska frågeord

Instruktioner till Svenska frågeord

Frågeord är en typ av ord som inleder sökande frågesatser. Här får eleven träna på frågeorden. Fyll i det frågeord som passar bäst; Var, när, hur, vem eller varför. Glöm inte att en mening börjar med stor bokstav.

1. Välj rätt frågeord 1

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 17 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Välj rätt frågeord 2

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 16 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Skriv rätt frågeord 1

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 17 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Skriv rätt frågeord 2

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 16 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Svenska frågeord. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Svenska frågeord kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Frågande pronomen & adverb
Svenska som andraspråk

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska som andraspråk
Målgrupp
Årskurs 1 - Årskurs 6
Övar
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-01-11
Publicerat online
2020-06-26
Unikt id
11698
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4
Totalt 217
5
140
4
14
3
19
2
9
1
35

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

Z
Zaina Chance
17 juli 2023 21:23
spelet är bra, det där för jag vill spela den

Fler fördelar med plusmedlemskap