Öva på Ser/Estar

Annons
1
Uppgift A
Välj, Flervalsfrågor Svår
2
Uppgift B
Välj, Flervalsfrågor Svår
3
Uppgift A
Skriv, Frågor med fritextsvar
4
Uppgift B
Skriv, Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Uppgift A (Välj).
1 timme sedan efter 24 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Uppgift A (Välj).
3 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Uppgift A (Skriv).
4 timmar sedan efter 27 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Uppgift A (Skriv).
4 timmar sedan efter 50 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Uppgift A (Skriv).
4 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Uppgift B (Välj).
4 timmar sedan efter 29 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Uppgift B (Välj).
4 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Uppgift A (Välj).
4 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Uppgift A (Välj).
5 timmar sedan efter 15 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Uppgift A (Välj).
9 timmar sedan efter 60 sekunders spelande.
Annons

När ska du använda ser/estar? Egenskaper, tillfälliga tilstånd, nationalitet osv.

Spelet Öva på Ser/Estar

Instruktioner till Öva på Ser/Estar

För att bemästra spanskan är det viktigt att förstå när man använder vad: ser eller esta.

Du ska välja när du sätter in olika former av ser eller estar samt översätta egenskaper och tillstånd till spanska. Det kan finnas svarsalternativ att välja mellan på vissa nivåer eller så måste du skriva rätt på andra, svårare nivåer.

1. Uppgift A (Välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor (varav 4 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Uppgift B (Välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Uppgift A (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor (varav 4 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Uppgift B (Skriv)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Öva på Ser/Estar. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Öva på Ser/Estar kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Ytterligare spelinformation

Ämne
Spanska
Målgrupp
Årskurs 8 - Årskurs 9
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2019-04-24
Publicerat online
2015-09-25
Unikt id
3024
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.1
Totalt 109
5
42
4
11
3
10
2
7
1
39

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

S
Selma Svensén
7 december 2023 11:14
Hej! Detta spel är ju såklart bra för att öva spanska. Jag personligen tycker att detta är ett roligare sätt att öva spanska på. MEN man skulle kunna göra det lite roligare. OCH ha tydligare bilder. Tycker att vissa svar är för självklara och det blir för enkelt att välja rätt alternativ.
E
Daniel Lind
21 januari 2019 16:14
Kerstin Ålin: Tack för dina synpunkter. Rättningen kommer här alltför sent, men jag såg inte denna kommentar förrän nu. Nu ska det vara rätt.
K
Kerstin Ålin
9 november 2015 13:03
Hejsan! Jag är studiecirkelledare i spanska och letar ständigt efter utvecklingsmöjligheter för deltagarna. Hittade till elevspel och tycker mycket om uppbyggnaden. Men men, det finns flera fel, som Ni måste rätta upp! Tänker att ungdomar i tonåren får inte bli förbryllade av fel i facit.Ser/estar/ nivå 1: Ellas están comiendo borde vara rätt svar. Eller ändra Ellas till vosotros. Slamkrypare
Nivå 2: él es alto (alternativ es alto) borde vara rätt svar. Ni har satt fel accenttecken på el. Det är förvirrande att ni i detta fall väljer att ha pronomen med i svaret eftersom det i andra fall är underförstått. Eres simpático borde vara rätt svar. Ni har satt accenttecken över fel bokstav helt enkelt.

Fler fördelar med plusmedlemskap