10 kluriga svenska ord

Annons
1
Para ihop ord med betydelse
Memory
2
Sök de svåra orden
Hitta orden, Bokstavsbräde
3
Fyll i rätt ord
Lucktext Svår
4
Skriv det rätta ordet
Fritext, Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 3. Fyll i rätt ord (Lucktext).
3 timmar sedan efter 36 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Sök de svåra orden (Hitta orden).
3 timmar sedan efter 25 sekunders spelande.
Någon fick 30 drag på nivå 1. Para ihop ord med betydelse (Memory).
3 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Skriv det rätta ordet (Fritext).
5 timmar sedan efter 3 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Skriv det rätta ordet (Fritext).
5 timmar sedan efter 38 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 3. Fyll i rätt ord (Lucktext).
5 timmar sedan efter 30 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Fyll i rätt ord (Lucktext).
7 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Skriv det rätta ordet (Fritext).
7 timmar sedan efter 58 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Fyll i rätt ord (Lucktext).
7 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon fick ut alla orden på nivå 2. Sök de svåra orden (Hitta orden).
7 timmar sedan efter 6 minuters spelande.
Annons

Tio ord i svenskan att kunna stava rätt och förstå betydelsen av.

Spelet 10 kluriga svenska ord

Instruktioner till 10 kluriga svenska ord

Ordförståelse i svenska. Ord som är bra att kunna, både förstå och stava. Kämpa med att träna på orden. De olika övningarna tränar olika saker med samma ord. Lycka till!

1. Para ihop ord med betydelse (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Sök de svåra orden (Hitta orden)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som krökta ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Fyll i rätt ord (Lucktext)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 10 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 10 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 3 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor som är skiftlägeskänsliga. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

4. Skriv det rätta ordet (Fritext)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i 10 kluriga svenska ord. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet 10 kluriga svenska ord kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 9
Övar
Ordförståelse Stavning
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2021-08-06
Publicerat online
2019-08-26
Unikt id
10007
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,7
Totalt 299
5
173
4
27
3
19
2
11
1
69

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 3 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
Anonym
28 november 2022 14:48
Det är ett ganska bra spel men det är ganska otydligt
A
Anonym
2 juni 2022 13:50
Jag tycker att det var ett klurigt spel
D
Den Anonyma Ehörningen
29 augusti 2019 08:43
Jag fattar inte vad man ska skriva i spelet! Man kan ju ha en förklaring oxå! DETTA SPEL VAR DÅLIGT O SVÅRT! Ps: Jag går i 7:an o fattar inte vad detta spel går ut på!

Fler fördelar med plusmedlemskap