Diktamen ng-ljudet

Annons
1
Hitta orden
Bokstavsbräde
2
Hitta orden
Memory
3
Hur stavas ordet?
Flervalsfrågor
4
Skriv ordet
Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick alla rätt på nivå 4. Skriv ordet.
11 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Skriv ordet.
11 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Skriv ordet.
11 timmar sedan efter 5 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Skriv ordet.
11 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Skriv ordet.
12 timmar sedan efter 34 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. Hur stavas ordet?.
12 timmar sedan efter 54 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Skriv ordet.
17 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Hitta orden.
17 timmar sedan efter 21 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Skriv ordet.
17 timmar sedan efter 4 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Skriv ordet.
17 timmar sedan efter 5 minuters spelande.

Stava ord med ng-ljudet med antingen ng-stavning eller nk-stavning.

Spelet Diktamen ng-ljudet

Instruktioner till Diktamen ng-ljudet

I detta spel tränar du på att skriva vanliga ord med ng-ljudet men som ibland försvårar situationen genom att tvinga oss skriva med ng eller nk.

Nivå 1

BokstavsbrädeBokstavsbräde - På varje nivå får du upp till tio ord som skall hittas på ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät. Du ska dra med muspekaren eller med fingret tills det eftersökta ordet hittas. Du får hitta orden i vilken ordning du själv vill. När du hittat alla ord får du ett kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Avbryt. Spelskaparen har valt hur orden skall placeras på brädet, vilket kan vara läsbara ord, enradiga ord, krökta ord eller svårlästa ord. Dessutom kan spelskaparen ha valt att listan med de efterfrågade orden ska ha omkastade bokstäver i orden. Då bör du börja med att kasta om dem tills du hittar det rätta ordet som du sen får markera på brädet. Ibland visas det en ledtråd istället för ordet i listan och ibland visas bara maskerade bokstäver.

Nivå 2

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 3

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 4

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Diktamen ng-ljudet. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Diktamen ng-ljudet kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska
Målgrupp
Årskurs 2 - Årskurs 6
Övar
Stavning Ng-ljudet
Spelskapare
En användare (id 204467)
Uppdaterat
2020-11-30
Publicerat online
2020-11-30
Unikt id
12336
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,7
Totalt 449
5
256
4
30
3
39
2
18
1
106

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap