Redskap i köket

Annons
1
Välj redskapets namn
Flervalsfrågor med bilder
2
Hitta orden i bokstavsbrädet
Bokstavsbräde
3
Länka ihop bild och ord
4
Para ihop bild och ord
Memory
5
Gissa ordet med bokstäverna
Gissa ordet
6
Skriv redskapets namn
Utifrån bild, Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 5. Gissa ordet med bokstäverna (Gissa ordet).
2024-07-09 11:21 efter 4 sekunders spelande.
Någon fick 25 drag på nivå 4. Para ihop bild och ord (Memory).
2024-07-09 11:21 efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Hitta orden i bokstavsbrädet (Bokstavsbräde).
2024-07-09 11:18 efter 4 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Länka ihop bild och ord.
2024-07-09 11:17 efter 10 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 6. Skriv redskapets namn (Utifrån bild).
2024-07-09 11:07 efter 35 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Länka ihop bild och ord.
2024-07-09 11:06 efter 7 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Hitta orden i bokstavsbrädet (Bokstavsbräde).
2024-07-09 10:59 efter 4 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Välj redskapets namn (Flervalsfrågor med bilder).
2024-07-09 10:59 efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Välj redskapets namn (Flervalsfrågor med bilder).
2024-07-09 10:57 efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Gissa ordet med bokstäverna (Gissa ordet).
2024-07-09 10:48 efter 4 sekunders spelande.
Annons

Träna på redskapen som finns i köket. Det finns olika slags spel att träna på.

Spelet Redskap i köket

Instruktioner till Redskap i köket

Köksredskap är en typ av hudgeråd och mer specifikt redskap som används inom matlagning och liknande sysslor i köket. Redskapen är vanligen gjorda av materialen plast, metall eller trä. Här får du öva på många vanliga redskap som används i köket. Lycka till och glöm inte att försöka hitta alla redskap hemma i köket sen!

1. Välj redskapets namn (Flervalsfrågor med bilder)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Hitta orden i bokstavsbrädet (Bokstavsbräde)

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Länka ihop bild och ord

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 10 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Para ihop bild och ord (Memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Gissa ordet med bokstäverna (Gissa ordet)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 15 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så brister ett hjärta. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 12 hjärtan tar slut har spelrundan vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Skriv redskapets namn (Utifrån bild)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Redskap i köket. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Redskap i köket kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Ytterligare spelinformation

Ämne
Svenska
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 9
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2022-10-31
Publicerat online
2021-04-21
Unikt id
13393
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.1
Totalt 145
5
98
4
14
3
5
2
3
1
25

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

R
rodblox
22 april 2021 09:48
Jag älskar det fast det behöver mer LEVELS.snäla jag har gjort alla på 3 poäng.

Fler fördelar med plusmedlemskap