Hushållsgöromål

Annons
1
Hushållssysslor
Bildmarkeringar
2
Hjälper du hemma?
Bokstavsbräde
3
Vad gör du?
Flervalsfrågor
4
Vardag
Memory
5
Att göra hemma
Gissa ord
6
Was ist das?
Flervalsfrågor
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Hushållssysslor.
2024-05-26 12:21 efter 54 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Vad gör du?.
2024-05-16 12:49 efter 6 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Hjälper du hemma?.
2024-05-16 12:48 efter 8 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Hushållssysslor.
2024-05-16 12:48 efter 4 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Hushållssysslor.
2024-04-29 13:42 efter 20 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 6. Was ist das?.
2024-04-05 11:06 efter 34 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 6. Was ist das?.
2024-04-05 11:06 efter 54 sekunders spelande.
En elev fick 0 missar på nivå 5. Att göra hemma.
2024-04-05 11:05 efter 8 sekunders spelande.
En elev fick 0 missar på nivå 5. Att göra hemma.
2024-04-05 11:05 efter 13 sekunders spelande.
En elev fick 0 missar på nivå 5. Att göra hemma.
2024-04-05 11:04 efter 7 sekunders spelande.
Annons

Olika hushållsgöromål på tyska, för att kunna beskriva vad som behövs göras i hemmet.

Spelet Hushållsgöromål

Instruktioner till Hushållsgöromål

Här kan du träna på olika ord för att kunna berätta om olika hushållssysslor på tyska. Du lär dig att berätta vad du hjälper till med hemma.

1. Hushållssysslor

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 6 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 2 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Hjälper du hemma?

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 7 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Vad gör du?

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Vardag

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Att göra hemma

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 7 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så brister ett hjärta. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 5 hjärtan tar slut har spelrundan vunnits. Till varje ord finns det en ledtråd som hjälper spelaren att gissa ordet. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Was ist das?

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Hushållsgöromål. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Hushållsgöromål kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Tyska
Målgrupp
Årskurs 8 - Gymnasiet
Spelskapare
En användare (id 216423)
Uppdaterat
2022-05-24
Publicerat online
2021-02-01
Unikt id
12810
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.8
Totalt 8
5
5
4
0
3
1
2
0
1
2

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap