Skriva specialtecken

Apostrof (’)

När du spelar på Elevspel och svaret du skriver innehåller en apostrof ska du använda en rak apostrof. Om du använder fel apostrof kommer du att få fel på uppgiften.

På de flesta enheter ger den vanliga tangenten för apostrof en rak apostrof. På en Windows-dator, Chromebook och Mac hittar du den till vänster om Enter-tangenten (samt till höger om Ä). På Android är det den apostrof som ligger mest synlig. Om du växlar till sifferläge brukar den finnas där men den kan också finnas som alternativ på tangenterna utropstecken eller punkt (varierar något mellan olika modeller och versioner). Du som använder iOS och framförallt iPad ska använda apostrofen som finns som alternativ på tangenten kommatecken (håll inne knappen för att få upp alternativ).

Kontakta oss gärna om du skriver ovanstående specialtecken på ett annat sätt. Glöm inte att skriva vad du använder för enhet (dator/surfplatta/telefon, modell + version) samt webbläsare (version).