Finska meningar

Annons
1
Frågor
Välj rätt finsk mening, Flervalsfrågor Svår
2
Veckodagarna
Välj rätt finsk mening, Flervalsfrågor Svår
3
Morgon, kväll m.m.
Välj rätt finsk mening, Flervalsfrågor
4
Frågor
Skriv på finska, Frågor med fritextsvar Svår
5
Veckodagarna
Skriv på finska, Frågor med fritextsvar Svår
6
Morgon, kväll m.m.
Skriv på finska, Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. Veckodagarna (Välj rätt finsk mening).
14 timmar sedan efter 7 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Frågor (Skriv på finska).
14 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Frågor (Skriv på finska).
14 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Morgon, kväll m.m. (Välj rätt finsk mening).
14 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Veckodagarna (Välj rätt finsk mening).
14 timmar sedan efter 57 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Frågor (Välj rätt finsk mening).
14 timmar sedan efter 49 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Frågor (Välj rätt finsk mening).
15 timmar sedan efter 4 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Frågor (Välj rätt finsk mening).
15 timmar sedan efter 3 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Frågor (Välj rätt finsk mening).
15 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Frågor (Välj rätt finsk mening).
15 timmar sedan efter 18 sekunders spelande.
Annons

Här får du öva dig i att formulera meningar på finska.

Spelet Finska meningar

Instruktioner till Finska meningar

Här får du träna dig på att formulera korrekta meningar på finska. Meningarna innehåller bl.a. veckodagarna, olika delar av dagen, frågor, på och i m.m.

1. Frågor (Välj rätt finsk mening)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Veckodagarna (Välj rätt finsk mening)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Morgon, kväll m.m. (Välj rätt finsk mening)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Frågor (Skriv på finska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 4 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som är skiftlägeskänsliga, dvs att det är viktigt med stora och små bokstäver. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Veckodagarna (Skriv på finska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som är skiftlägeskänsliga, dvs att det är viktigt med stora och små bokstäver. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Morgon, kväll m.m. (Skriv på finska)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som är skiftlägeskänsliga, dvs att det är viktigt med stora och små bokstäver. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Finska meningar. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Finska meningar kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Andra språk
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 7
Övar
Finska Meningar Veckodagar
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2020-05-06
Publicerat online
2017-12-11
Unikt id
7511
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 122
5
70
4
10
3
11
2
3
1
28

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

B
Bra
2 juni 2020 12:22
Jag skulle rekommendera det för att du lär dig ett nytt språk
Topplista denna vecka
 1. Hänga gubbe
  Svenska
 2. Ordjakt
  Svenska
 3. Kodord
  Svenska
 4. Multiplikation
  Matematik
 5. Tangentbordsträning
  Dator och media
Annons

Fler fördelar med plusmedlemskap