Köket - ord på engelska

Annons
1
Vad är det på bilden?
Flervalsfrågor Svår
2
Memory
3
Gissa ordet
4
Vad visar bilden
Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick 24 drag på nivå 2. Memory.
16 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Vad visar bilden.
16 timmar sedan efter 30 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Vad visar bilden.
16 timmar sedan efter 37 sekunders spelande.
En elev fick 29 drag på nivå 2. Memory.
16 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Vad visar bilden.
16 timmar sedan efter 51 sekunders spelande.
En elev fick 0 missar på nivå 3. Gissa ordet.
16 timmar sedan efter 6 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Vad är det på bilden?.
16 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick 22 drag på nivå 2. Memory.
16 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Vad är det på bilden?.
16 timmar sedan efter 56 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Vad är det på bilden?.
16 timmar sedan efter 1 minuts spelande.

Matcha bilder på saker från ett kök med engelska ord.

Spelet Köket - ord på engelska

Instruktioner till Köket - ord på engelska

Man tränar på de engelska orden för saker som finns i ett kök. I första nivån ska man matcha en bild med rätt ord. Så småningom får man träna på att stava orden.

Nivå 1

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bilder, video och ljud. Till varje fråga får du två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången.

Nivå 2

MemoryMemory - Det gäller att hitta de två kort som hör ihop. Ibland är det likadana kort och ibland är det olika kort som hör ihop, vilket beror på hur detta memory skapats. Spelomgången är klar när alla kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort.

Nivå 3

Gissa ordGissa ord - Här gäller det att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver i alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong eller så brister ett hjärta. Klarar du att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla ballonger / hjärtan tar slut har du vunnit. Ibland finns det ledtrådar som hjälper dig att gissa ordet och ibland behöver du klara spelnivån inom en viss tid.

Nivå 4

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Du måste skriva det rätta svaret själv. Om du skriver fel får du försöka igen tills du hittar det sökta ordet eller meningen. När du listat ut det rätta svaret får du kunskapspoäng. Har du problem kan du klicka på knappen Ge upp - då visas det rätta svaret på den uppgiften. Du kan sedan fortsätta till nästa uppgift, men får inga kunskapspoäng för den spelomgången.

Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver. Det syns i så fall genom att textrutan du skriver i blir röd eller grön, allt eftersom du skriver. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Du kan vara begränsad till att skriva eller stava fel 0-4 gånger per fråga, sedan klassas frågan som felaktigt besvarad.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Köket - ord på engelska. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Köket - ord på engelska kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Annons

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 9
Övar
Kök Köksord
Spelskapare
En användare (id 129074)
Uppdaterat
2021-02-17
Publicerat online
2021-02-17
Unikt id
12981
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,9
Totalt 56
5
39
4
2
3
1
2
1
1
13

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap