Ord i sovrummet

Annons
1
Välj rätt översättning
Engelska sovrumsord, Flervalsfrågor
2
Klicka på rätt sovrumsobjekt
Bildmarkeringar
3
Sovrumsmemory
Svenska - engelska
4
Sovrumsmemory
Svenska - uppläst engelska
5
Skriv sovrumsobjekt
Bildmarkeringar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon fick 53 drag på nivå 4. Sovrumsmemory (Svenska - uppläst engelska).
2024-06-27 14:27 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Skriv sovrumsobjekt.
2024-06-27 14:24 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Sovrumsmemory (Svenska - engelska).
2024-06-10 11:06 efter 10 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 5. Skriv sovrumsobjekt.
2024-06-10 08:23 efter 5 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Skriv sovrumsobjekt.
2024-06-10 08:19 efter 54 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Skriv sovrumsobjekt.
2024-06-10 08:18 efter 20 sekunders spelande.
En elev fick 31 drag på nivå 4. Sovrumsmemory (Svenska - uppläst engelska).
2024-06-10 08:17 efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Skriv sovrumsobjekt.
2024-06-06 10:04 efter 17 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Skriv sovrumsobjekt.
2024-06-04 11:06 efter 2 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Skriv sovrumsobjekt.
2024-06-04 11:06 efter 2 sekunders spelande.
Annons

Träna de engelska orden för möbler som finns i sovrummet.

Spelet Ord i sovrummet

Instruktioner till Ord i sovrummet

Här får du träna på engelska ord för de möbler som är vanliga i sovrummet. Välj mellan flera olika speltyper.

1. Välj rätt översättning (Engelska sovrumsord)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 6 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Klicka på rätt sovrumsobjekt

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 9 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje bildfråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 2 försök på sig varje fråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Sovrumsmemory (Svenska - engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Sovrumsmemory (Svenska - uppläst engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Andra hälften av kortens texter är dolda, men har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Skriv sovrumsobjekt

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 9 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje bildfråga besvaras genom att skriva rätt svar som passar den blinkande markören i bilden. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Ord i sovrummet. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Ord i sovrummet kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Möbler i sovrum
Engelska
Ord i köket
Engelska
Ord i kontoret
Engelska

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2024-03-04
Publicerat online
2017-09-15
Unikt id
7019
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

4.1
Totalt 197
5
129
4
15
3
15
2
12
1
26

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 1 kommentar om detta kunskapsspel.

L
Lol är min mamma
18 september 2017 11:02
Jätte bra ????????

Fler fördelar med plusmedlemskap