Ord i kontoret

Annons
1
Kontorsmemory
Svenska till engelska
2
Hitta kontorsorden
Bokstavsbräde
3
Kontorsbild
Klicka rätt i bilden, Bildmarkeringar
4
Kontorsmemory
Svenska till uppläst engelska
5
Kontorsbild
Välj rätt ord, Bildmarkeringar
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 3. Kontorsbild (Klicka rätt i bilden).
2024-05-24 10:44 efter 26 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Kontorsbild (Klicka rätt i bilden).
2024-05-24 10:41 efter 15 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Kontorsbild (Klicka rätt i bilden).
2024-05-24 10:41 efter 40 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Kontorsmemory (Svenska till engelska).
2024-05-23 13:32 efter 11 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 5. Kontorsbild (Välj rätt ord).
2024-05-23 12:51 efter 41 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Kontorsbild (Välj rätt ord).
2024-05-23 12:50 efter 37 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Kontorsbild (Välj rätt ord).
2024-05-23 12:50 efter 22 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Kontorsbild (Klicka rätt i bilden).
2024-05-23 12:49 efter 32 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Kontorsbild (Klicka rätt i bilden).
2024-05-23 12:48 efter 24 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Kontorsbild (Klicka rätt i bilden).
2024-05-23 12:48 efter 31 sekunders spelande.
Annons

Träna de engelska orden för möbler som ofta finns i kontoret.

Spelet Ord i kontoret

Instruktioner till Ord i kontoret

Här får du träna på de engelska orden för möbler som är vanliga i ett kontor. Välj mellan flera olika speltyper i de olika spelnivåerna, som t.ex. memory eller ordsök.

1. Kontorsmemory (Svenska till engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Hitta kontorsorden

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 10 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som enradiga ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla efterfrågade orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Kontorsbild (Klicka rätt i bilden)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 7 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje bildfråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 2 försök på sig varje fråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Kontorsmemory (Svenska till uppläst engelska)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Andra hälften av kortens texter är dolda, men har talsyntes på engelska. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Kontorsbild (Välj rätt ord)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 7 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje bildfråga besvaras genom att välja rätt alternativ som hör ihop med den blinkande markören i bilden. Endast ett av alternativen är rätt. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Ord i kontoret. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Ord i kontoret kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ord i sovrummet
Engelska
Ord i köket
Engelska
Möbler i sovrum
Engelska

Ytterligare spelinformation

Ämne
Engelska
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 6
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2024-03-04
Publicerat online
2017-09-15
Unikt id
7022
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 45
5
26
4
2
3
5
2
2
1
10

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 2 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
28 maj 2018 13:12
Dur, nivå två är inte samma sak.
D
Dur
27 september 2017 11:31
Bra spel, men fel sätt att lära sig på. Du tränar minnet mer än engelskan

Fler fördelar med plusmedlemskap