Elektricitet åk 4

Annons
1
Atomens partiklar
Välj, Flervalsfrågor Svår
2
Ledare/Isolator
Klicka i bilden, Bildmarkeringar
3
Ledare/Isolator
Välj, Flervalsfrågor
4
Batterier
Fyll i luckorna, Lucktext Svår
5
Kopplingsscheman
Benämning - bild, Memory
6
Statisk elektricitet
Välj, Flervalsfrågor
7
Glödlampan
Flervalsfrågor
8
Hitta begreppen
Bokstavsbräde
9
Statisk Elektricitet
Välj, Flervalsfrågor
10
Kopplingsscheman
Välj, Flervalsfrågor Svår
Annons
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 2. Ledare/Isolator (Klicka i bilden).
5 timmar sedan efter 5 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Ledare/Isolator (Klicka i bilden).
5 timmar sedan efter 16 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Ledare/Isolator (Klicka i bilden).
10 timmar sedan efter 33 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 7. Glödlampan.
10 timmar sedan efter 24 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Atomens partiklar (Välj).
10 timmar sedan efter 58 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 6. Statisk elektricitet (Välj).
10 timmar sedan efter 16 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Ledare/Isolator (Klicka i bilden).
10 timmar sedan efter 5 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Ledare/Isolator (Klicka i bilden).
10 timmar sedan efter 7 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 4. Batterier (Fyll i luckorna).
10 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Ledare/Isolator (Välj).
10 timmar sedan efter 8 sekunders spelande.

Frågor om statisk elektricitet samt elektrisk ström, batterier, glödlampor.

Spelet Elektricitet åk 4

Instruktioner till Elektricitet åk 4

Detta spel är gjort för elever i årskurs 4 som har håller på med arbetsområdet elektricitet. Arbetsområdet är indelat i Statisk elektricitet och Elektrisk ström.

1. Atomens partiklar (Välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 4 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Ledare/Isolator (Klicka i bilden)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 2 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Ledare/Isolator (Välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 2 frågor (varav 1 har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Batterier (Fyll i luckorna)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 2 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 2 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 4 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

5. Kopplingsscheman (Benämning - bild)

MemoryMemory - Nivån innehåller 10 par (bestående av ord som paras ihop med bilder) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 10 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Statisk elektricitet (Välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 3 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

7. Glödlampan

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 1 fråga (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

8. Hitta begreppen

BokstavsbrädeBokstavsbräde - Nivån innehåller 6 ord och alla tränas varje spelomgång. Spelaren visas ett bräde bestående av bokstäver i ett rutnät och ska dra med muspekaren eller fingret över bokstäverna tills ordet hittats. Orden som ska hittas är förlagda på brädet som läsbara ord och de listas i klartext bredvid ordbrädet. Klarar eleven att hitta alla sökta orden har spelomgången vunnits. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta orden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

9. Statisk Elektricitet (Välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 2 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

10. Kopplingsscheman (Välj)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Elektricitet åk 4. Maximala antalet poäng (10 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 10 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Elektricitet åk 4 kan du totalt få 10 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Fysik
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 4
Övar
Elektricitet Batteri Glödlampor Kopplingsschema
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2019-04-29
Publicerat online
2017-10-15
Unikt id
7193
Sparat av
10-20 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3,7
Totalt 1 591
5
915
4
110
3
123
2
68
1
375

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 22 kommentarer om detta kunskapsspel.

A
Anonym
27 mars 2023 15:55
Jätte bra spel!

Man lär sig verkligen körde innan prov gav bra resultat!

Jätte nöjd! Prova!!😃
L
Lil Jack
27 mars 2023 14:08
många bra spel for barn jättebra spiel (:
Anonym
2 februari 2023 21:19
Den här spelet är bra och rolig för barn,man kan lära sig mycket från detta spelet
M
megamind93624
10 mars 2022 13:54
Androider är inte bra på el men jag älskar och spela i mina sensorer jag spelar det hela tiden!!!!:)
A
anonym
18 maj 2021 10:31
man lär sig men lite konstiga frågor
E
Emo boy
27 april 2021 12:19
Det är jätteroligt och jag lär mig en massa saker.
M
Mina
30 mars 2021 11:18
Den är jätte bra man lär sig jätte bra
A
Alexander
27 januari 2021 10:27
Det var perfekt, man tränar in det bra.
H
hej alla mina klass kamrater
13 oktober 2020 11:58
det är GANSKA roligt. och det är bra för att lära sig
J
jovana
27 maj 2020 20:51
jag har ett prov i skolan på fredag och tyckte att detta var ett alldeles utmärkt sätt att lära sig mer på ett roligare sätt.
V
vilgot bergman
12 december 2019 09:10
det är lite svårt men man lär sig
2
28 februari 2019
28 februari 2019 12:52
Jag tyckte det var sådär, inte jättekul men man lärde sig mycket. En sak bara... Har någon mer än min klass prov på det här i vår
T
tilde
7 februari 2019 10:50
Gillar detta spel kan rekomendera det
J
Jag är en proton
6 februari 2019 13:09
Det var jätte konsigt kom in på massa saker om protoner, vad är de liksom omgggg jag e snygg!:)
S
svante2b
5 december 2018 17:49
det var för roligt men inte tråkigt
S
svante2b
27 november 2018 09:07
det var lätt men jätte roligt
H
Herr Android
20 november 2018 09:48
Hej. Jag är inte en robot. Jag är en android! Nyeheheheheh! Skojar bara, det är jättekul, men några levlar är lite korta. ;-)
L
Lisa
8 november 2018 09:29
super kul gillar det.
I
I like turtles
23 april 2018 08:52
De här spelet var roligare än vad jag först trodde
T
Tina
5 december 2017 13:44
Jag älskar det här spelet så bra!
S
Sara5c
26 oktober 2017 15:57
Håller med! Världens bästa spel!!!!!!!!!!!!!
I LOVE IT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???
I
Isak
19 oktober 2017 09:29
Bästa spelet någonsin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!✔️

Fler fördelar med plusmedlemskap