Nordens namngeografi och flaggor

Annons
1
Nordens länder/områden
Bildmarkeringar
2
Nordiska huvudstäder
Bildmarkeringar
3
Nordens hav
Bildmarkeringar
4
Flaggor
Flervalsfrågor
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Nordens länder/områden.
2 timmar sedan efter 2 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Nordens hav.
3 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Nordens hav.
3 timmar sedan efter 10 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Flaggor.
3 timmar sedan efter 22 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Nordens hav.
3 timmar sedan efter 55 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Nordens hav.
3 timmar sedan efter 2 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 2. Nordiska huvudstäder.
3 timmar sedan efter 37 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Nordiska huvudstäder.
3 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Någon hade problem på nivå 2. Nordiska huvudstäder.
3 timmar sedan efter 21 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Nordens länder/områden.
3 timmar sedan efter 51 sekunders spelande.
Annons

Spel där du övar Nordens namngeografi. Fokus på Nordens hav.

Spelet Nordens namngeografi och flaggor

Instruktioner till Nordens namngeografi och flaggor

Med hjälp av det här spelet kan får du öva Nordens namngeografi. Fokus ligger på Nordens länder och självstyrande områden, Nordiska huvudstäder, hav och på flaggor.

1. Nordens länder/områden

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 8 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 2 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Nordiska huvudstäder

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 8 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 1 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Nordens hav

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 9 bildfrågor och alla tränas varje spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har 2 försök på sig på varje bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Det finns ingen tidsgräns. När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Flaggor

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 8 frågor (varav alla har bild) och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 1 hjärta (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Nordens namngeografi och flaggor. Maximala antalet poäng (4 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 4 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Nordens namngeografi och flaggor kan du totalt få 4 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Geografi
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 6
Övar
Namngeografi Norden Hav
Spelskapare
En användare (id 249235)
Uppdaterat
2021-09-10
Publicerat online
2021-09-09
Unikt id
13938
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.9
Totalt 723
5
451
4
66
3
46
2
25
1
135

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 4 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
14 oktober 2023 13:58
det här spelet var bra men det måste vara mer uppgifter
E
ett klot
22 september 2021 11:25
bra men vill ha om dalarna i elevspel
Anonym
13 september 2021 12:56
Det Var ett mycke bra spel. Bra och inte så svårt.
J
Juni
12 september 2021 07:23
Alltså som elev så tycker jag att det är roligt och jag lär mig jag får ut maningar och det är Bra vill vara anonym tack.

Fler fördelar med plusmedlemskap