Alkoholer

Annons
1
alkoholer1
Flervalsfrågor Svår
2
Alkoholer 2
Frågor med fritextsvar Svår
3
alkoholer 3
Flervalsfrågor Svår
4
Alkoholer 4
Frågor med fritextsvar Svår
5
Ja/Nej-fråga
Flervalsfrågor Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev fick alla rätt på nivå 5. Ja/Nej-fråga.
2024-05-16 19:58 efter 53 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 5. Ja/Nej-fråga.
2024-05-16 19:57 efter 28 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 4. Alkoholer 4.
2024-05-16 19:56 efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Alkoholer 4.
2024-05-16 19:55 efter 2 minuters spelande.
En elev hade problem på nivå 4. Alkoholer 4.
2024-05-16 19:53 efter 20 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 3. alkoholer 3.
2024-05-16 19:53 efter 1 minuts spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 2. Alkoholer 2.
2024-05-16 19:52 efter 1 minuts spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Alkoholer 2.
2024-05-16 19:50 efter 24 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Alkoholer 2.
2024-05-16 19:50 efter 56 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 2. Alkoholer 2.
2024-05-16 19:49 efter 3 minuters spelande.
Annons

Alkoholer finns inte bara i vin. kolväte med hydroxylgrupp.

Spelet Alkoholer

Instruktioner till Alkoholer

I alkoholen är en väteatom i ett kolväte ersatt med en OH-grupp som kallas hydroxylgrupp.

Tränna på alkoholes namn och struktur.

1. alkoholer1

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 12 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Alkoholer 2

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 11 frågor (varav alla har bild), men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. alkoholer 3

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Alkoholer 4

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 3 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Frågorna har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Ja/Nej-fråga

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren två svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Frågorna har talsyntes på svenska. Svaren har talsyntes på svenska. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Alkoholer. Maximala antalet poäng (5 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 5 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Alkoholer kan du totalt få 5 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Ytterligare spelinformation

Ämne
Kemi
Målgrupp
Årskurs 7 - Årskurs 9
Övar
Spelskapare
En användare (id 216616)
Uppdaterat
2024-04-09
Publicerat online
2024-04-09
Unikt id
18699
Sparat av
0-5 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap