Begrepp i de fyra räknesätten

Annons
1
Fyra räknesätt
Begrepp, Bildmarkeringar Svår
2
Fyra räknesätt
memory
3
Fyra räknesätten
länka ihop
4
Fyra räknesätt
Skriv rätt begrepp, Lucktext Svår
5
Fyra räknesätt
Flerval, Flervalsfrågor Svår
6
Fyra räknesätt
Fritextsvar, Frågor med fritextsvar Svår
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

Någon hade problem på nivå 1. Fyra räknesätt (Begrepp).
2024-06-13 09:12 efter 33 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Fyra räknesätt (Begrepp).
2024-06-12 13:11 efter 15 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 1. Fyra räknesätt (Begrepp).
2024-06-11 17:00 efter 42 sekunders spelande.
Någon hade problem på nivå 5. Fyra räknesätt (Flerval).
2024-06-11 08:47 efter 38 sekunders spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 4. Fyra räknesätt (Skriv rätt begrepp).
2024-06-11 08:46 efter 6 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 3. Fyra räknesätten (länka ihop).
2024-06-11 08:40 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Fyra räknesätten (länka ihop).
2024-06-11 08:38 efter 3 minuters spelande.
Någon fick 41 drag på nivå 2. Fyra räknesätt (memory).
2024-06-11 08:35 efter 4 minuters spelande.
Någon fick alla rätt på nivå 1. Fyra räknesätt (Begrepp).
2024-06-11 08:31 efter 2 minuters spelande.
Någon hade problem på nivå 3. Fyra räknesätten (länka ihop).
2024-06-11 08:26 efter 16 sekunders spelande.
Annons

Träna på att använda rätt begrepp i de fyra räknesätten.

Spelet Begrepp i de fyra räknesätten

Instruktioner till Begrepp i de fyra räknesätten

Träna på att använda rätt begrepp i de fyra räknesätten. Lär vad räknesätten heter, vad talen man räknar med har för namn och vad svaren kallas.

1. Fyra räknesätt (Begrepp)

BildmarkeringarBildmarkeringar - Nivån innehåller 12 bildfrågor, men det visas max 10 bildfrågor per spelomgång. Varje fråga ska besvaras genom att markera rätt markör i bilden. Endast en av markörerna är korrekt. Det gäller att hitta det rätta stället i bilden. Eleven har endast ett försök på sig per bildfråga. Om eleven svarar fel på en uppgift så går det att fortsätta spela, men spelomgången markeras som ej avklarad. Tidsgränsen för att klara varje spelomgång är 3 minuter (180 sekunder). När eleven hittat alla rätta bildmarkeringar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta platserna i bilden - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Fyra räknesätt (memory)

MemoryMemory - Nivån innehåller 8 par (bestående av ord som paras ihop med andra ord) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 8 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Fyra räknesätten (länka ihop)

Länka ihopLänka ihop - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Spelarens uppgift är att länka ihop de 8 frågorna i de färgade rutorna med de mest passande svaren bland de vita rutorna. Varje färgad ruta kan bara länkas ihop med en vit ruta och tvärtom. Eleven får feedback på sina länkningar före inlämning och har 3 försök på sig att få alla länkar rätt. Det finns ingen tidsgräns. När eleven länkat alla rutor rätt har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta länkarna - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Fyra räknesätt (Skriv rätt begrepp)

LucktextLucktext - Nivån innehåller 2 lucktext och alla tränas varje spelomgång. Lucktexternas ordning slumpas varje spelomgång. I spelet får eleven 2 uppgifter med texter där vissa ord eller tal dolts. Dessa ord eller tal har ersatts med fält där eleven antingen ska fylla i rätt ord, eller välja rätt ord i en lista. Ibland visas ett frågetecken ? efter fältet - om spelaren klickar på det så visas en ledtråd till vad som efterfrågas. Eleven har 2 försök på sig att skriva rätt ord i spelets luckor. En lucktext kräver oftast att läsaren förstår sammanhanget i texten för att kunna fylla i rätt ord. Det kan därför vara nödvändigt att läsa texten flera gånger. Det finns ingen tidsgräns. När eleven fyllt i alla luckor rätt har spelomgången klarats. Är någon lucka för svår går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vad som ska stå i alla luckor - och spelaren får försöka klara lucktexten igen.

5. Fyra räknesätt (Flerval)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 10 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Fyra räknesätt (Fritextsvar)

Frågor med fritextsvarFrågor med fritextsvar - Nivån innehåller 8 frågor och alla tränas varje spelomgång. Eleven måste skriva det rätta svaret helt själv och har 1 försök på sig att skriva rätt ord eller mening i varje uppgifts textfält som inte är skiftlägeskänsliga. Eleven får feedback på varje knapptryckning för att underlätta att skriva rätt svar. Vid korrekt inmatning blir texten grön och vid felaktig blir texten röd. Det finns ingen tidsgräns. När eleven skrivit alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Begrepp i de fyra räknesätten. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Begrepp i de fyra räknesätten kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Mer från spelskaparen

Astronomi
Fysik

Ytterligare spelinformation

Ämne
Matematik
Målgrupp
Årskurs 3 - Årskurs 9
Spelskapare
Användaren Olle Gustafsson
Uppdaterat
2022-11-21
Publicerat online
2021-12-01
Unikt id
14428
Sparat av
20-30 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.6
Totalt 543
5
296
4
41
3
41
2
27
1
138

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
Det finns totalt 5 kommentarer om detta kunskapsspel.

Anonym
27 februari 2024 10:25
Detta spel är jättebra och man lär sig jätte mycket📚
A
Alex Skärnhamn
3 april 2023 15:05
Jätte bra spel för både gamla och unga människor
L
l
21 november 2022 11:31
ge 3 min minst! anars e det svårt
.
.
11 oktober 2022 11:58
60 sekunder är för lite. Gör så att det blir 1:30.
S
Springtrap
17 december 2021 12:50
jag tycket att det är lite för svårt det jag gör nu

Fler fördelar med plusmedlemskap