Demokratiska processer

Annons
1
Demokrati
Flervalsfrågor Svår
2
Kommun
Flervaslfrågor, Flervalsfrågor
3
Monarki
Flervalsfrågor
4
Riksdag och regering
Flervalsfrågor
5
Demokrati-memory
Text till ljud
6
Extrafrågor
Gissa ord
Spara
Kommentera
Dela

Senaste händelserna i detta spel

En elev hade problem på nivå 1. Demokrati (Flervalsfrågor).
19 timmar sedan efter 0 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Demokrati (Flervalsfrågor).
19 timmar sedan efter 0 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Demokrati (Flervalsfrågor).
19 timmar sedan efter 12 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Demokrati (Flervalsfrågor).
19 timmar sedan efter 6 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Demokrati (Flervalsfrågor).
19 timmar sedan efter 16 sekunders spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Demokrati (Flervalsfrågor).
19 timmar sedan efter 31 sekunders spelande.
Någon fick 6 missar på nivå 6. Extrafrågor (Gissa ord).
19 timmar sedan efter 33 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Demokrati (Flervalsfrågor).
19 timmar sedan efter 1 sekunds spelande.
En elev fick alla rätt på nivå 1. Demokrati (Flervalsfrågor).
19 timmar sedan efter 48 sekunders spelande.
En elev hade problem på nivå 1. Demokrati (Flervalsfrågor).
19 timmar sedan efter 1 minuts spelande.
Annons

Träna dig på ord och processer kring demokrati med fokus på regering och riksdag samt kommuner.

Spelet Demokratiska processer

Instruktioner till Demokratiska processer

I det här spelet tränar eleven centrala begrepp, ord och processer inom samhällskunskap. De berör kommun, riksdag och regering samt demokrati.

1. Demokrati (Flervalsfrågor)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 7 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 2 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

2. Kommun (Flervaslfrågor)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 12 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren två eller tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

3. Monarki (Flervalsfrågor)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 4 frågor och alla tränas varje spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

4. Riksdag och regering (Flervalsfrågor)

FlervalsfrågorFlervalsfrågor - Nivån innehåller 16 frågor, men det visas max 10 uppgifter per spelomgång. Till varje fråga får spelaren tre svarsalternativ. Endast ett av dessa är rätt. Det gäller för spelaren att hitta det rätta alternativet. Eleven har 3 hjärtan (extraliv) som räddar eleven. Det finns ingen tidsgräns. När eleven valt alla rätta svar har spelomgången klarats. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas de rätta svaren - och spelaren får försöka klara nivån igen.

5. Demokrati-memory (Text till ljud)

MemoryMemory - Nivån innehåller 18 par (bestående av likadana ord som paras ihop med varandra) och alla tränas varje spelomgång. Elevens uppgift är att hitta två kort som hör ihop. Hittas två spelkort som hör ihop tas de bort från spelplanen. Spelomgången är klar när alla 18 kortpar har hittats och memoryt har tömts på spelkort. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas vilka kortpar som hör ihop - och spelaren får försöka klara nivån igen.

6. Extrafrågor (Gissa ord)

Gissa ordGissa ord - Nivån innehåller 14 ord, men det visas max 1 ord per spelomgång. Här gäller det för eleven att hitta det sökta ordet eller meningen genom att föreslå bokstäver från alfabetet. Om den föreslagna bokstaven finns i det efterfrågade ordet fylls bokstaven in på rätt plats i luckorna. Om bokstaven inte finns i ordet så smäller en ballong. Klarar eleven att gissa rätt bokstäver och hitta ordet innan alla 10 ballonger tar slut har spelrundan vunnits. Till varje ord finns det en ledtråd som hjälper spelaren att gissa ordet. Det finns ingen tidsgräns. Är det för svårt går det att klicka på knappen Avbryt - då visas det rätta ordet - och spelaren får försöka klara nivån igen.

Beräkning av kunskapspoäng

Varje avklarad spelnivå ger 1 kunskapspoäng i Demokratiska processer. Maximala antalet poäng (6 kunskapspoäng) uppnås när du klarat alla 6 nivåer. En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. En guldmedalj får du när du klarat en nivå 10 gånger. I spelet Demokratiska processer kan du totalt få 6 guldmedaljer. Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. Även när du har klarat av en nivå kan du fortsätta träna på den nivån, men det ger då inga kunskapspoäng.

Liknande spel

Ytterligare spelinformation

Ämne
Samhällskunskap
Målgrupp
Årskurs 4 - Årskurs 7
Spelskapare
Raderad användare
Uppdaterat
2023-06-05
Publicerat online
2020-11-17
Unikt id
12223
Sparat av
5-10 användare
Operativsystem
Webbläsare
Pris
Gratis

Recensioner

3.7
Totalt 446
5
248
4
46
3
37
2
21
1
94

Rapportera

Om du hittar ett stavfel eller annat som borde rättas till får du gärna ta kontakt med spelskaparen eller oss på Elevspel.

Skriv en kommentar nedan för att kontakta spelskaparen eller

Kommentarer


(Visas inte - endast för svar)
E
Elevspel
Vad tycker du om det här spelet?
Skriv en kommentar och berätta för andra besökare vad du tycker!

Fler fördelar med plusmedlemskap